‘Türkiye’nin Mavi Vatan 2019 Tatbikatı, ABD’ye mesaj olabilir’

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 7:54 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 7:54 pm

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek “Mavi Vatan 2019 Tatbikat”ı başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı ‘Mavi Vatan 2019’ başlarken yankıları da konuşuluyor.

Sputnik’e konuşan Moskova merkezli Deniz Kuvvetleri Gazileri Birliği Genel Direktörü, Emekli Nükleer Denizaltı Albayı Vladimir Mamaykin yaptığı açıklamada;

“Bu tür tatbikatlar, yakın ve uzak komşulara askeri gücünü göstermeye yönelik olabilir. Bu tatbikatın da Türkiye’nin büyük askeri potansiyele sahip olduğu yönünde Amerikalılara bir mesaj olabilir diye düşünüyorum. Türkiye bu tür tatbikatları sıkça yapmaz, bu yüzden bu tatbikata dikkatle yaklaşmalı ve ilgili sonuçlar çıkarılmalı, misal ABD’yi düşündürmeli” dedi.

Bu tür tatbikatların temel amacının yeni silahları test etmek, özel operasyonlara hazırlık ve birlikler arasında koordinasyonu ayarlamak olduğunu anlatan Mamaykin, “Bu tatbikatta büyük ihtimalle karargahlar arasındaki uyum, filoların diğer silahlı kuvvetlerin acil müdahale birlikleriyle işbirliği, düşman denizaltıları tespit ederek yok etme çözümleri işlenecek” ifadelerini kullandı.