Netflix ses desteği sistemi Spatial Audio nedir?

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 8:32 am - Güncelleme: 16 Ocak 2021 Cumartesi 12:34 pm

Netflix iOS 14’ün yeni bir ses işlevi desteğinin test edildiği bildirildi. İPhoneSoft’tan anonim bir Netflix geliştiricisi raporuna göre, şirket Aralık ayından bu yana iPhone ve iPad’de bu yeni ses desteğini test ediyor.

Hizmet halihazırda çeşitli çevresel ses içeriği sunuyordu. Yeni ses desteği ise sesi, sanal surround sese dönüştürüyor. Apple TV +, Hulu ve Disney + dahil birçok yayın hizmeti zaten bu ses sistemini zaten destekliyordu. Yeni ses sistemi Spatial Audio olarak adlandırılacak.

Spatial ses özelliği AirPods Pro ve AirPods Max’e özel bir ses sistemi. AirPod’larınız cihazla bağlandığında Kontrol Merkezi aracılığıyla uzamsal ses sistemine erişebilirsiniz. Sistem, izlediğiniz videonun ya da dinlediğiniz müziğin sesini ‘sinema benzeri bir deneyim’ e dönüştürmek için tasarlanmış. Bu teknoloji etkileyici bir deneyim sunabilmek için hem cihazınızdaki hem de kulaklığınızdaki sensörlerden faydalanıyor.  Apple, “sürükleyici bir ses deneyimi oluşturmak” için yönsel ses filtrelerini kullanan, üç boyutlu sesin sürükleyici bir deneyim olduğunu söylüyor. Başınızı çevirseniz veya cihazınızı hareket ettirseniz bile, surround kanalları tam olarak doğru noktaya noktada ses sistemi sunuyor.

Netflix ses desteği sistemi Spatial Audio nedir?

Apple, AirPods Pro ve AirPods Max kullanıcıları için uzamsal ses özelliğini şu şekilde açıklıyor:

Dinamik kafa izleme özelliğine sahip spatial audio, sinema deneyimini doğrudan AirPods Pro’nuza getiriyor. Yönlü ses filtreleri uygulayarak ve her kulağın aldığı frekansları ince bir şekilde ayarlayarak, sesleri hemen hemen her yere yerleştirebilir ve etkileyici bir surround ses deneyimi yaratır. AirPods Pro’nuzdaki ve iPhone’unuzdaki jiroskop ve ivmeölçeri kullanarak, uzamsal ses hem başınızın hem de cihazınızın hareketini izler, hareket verilerini karşılaştırır ve ardından ses alanını başınız gibi cihazınıza sabitlenecek şekilde yeniden eşleyip hareket eder. Unutulmaması gereken önemli bir nokta, yalnızca Netflix’in en üst düzey Premium katmanının Dolby Atmos surround sesi desteklediğidir. Netflix’in ayrıca Spatial Sesi Premium abonelerle de sınırlaması mümkün, ancak henüz net bir bilgi verilmedi.

Xiaomi de Huawei ile aynı kaderi paylaşacak