Sadece hasta sayıları açıklandı, Almanya Türkiye’ye karşı önlem aldı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 4:28 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 4:31 pm

Gazeteci Elmas Topçu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından Almanya‘nın Türkiye’ye karşı aldığı önlemi duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hasta ve vakaları ayırdıklarını ve sadece hasta sayılarını açıkladıklarını duyurmuştu.

Vaka sayılarının değil sadece hasta sayılarının açıklanmasından dolayı Almanya’nın 9 Kasım itibarı ile bütün Türkiye’nin “korona risk bölgesi” ilan edildiğini duyurduğunu söyleyen Elmas Topçu sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı.

Almanya bugünden itibaren kısıtlamalara başlıyor

– Almanya Dışişleri Bakanlığı, 9 Kasım itibarı ile bütün Türkiye’nin “korona risk bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. Gerekçe olarak da vaka sayılarının tamamının değil, sadece hasta rakamlarının açıklanmasını gösterdi: “Türkiye hakkında bir değerlendirme yapmak için sağlam veri yok”

– Türkiye’nin sunduğu güvenli turizm konseptiyle Alman hükümeti, yazın ağırlıklı turistik beldelerin bulunduğu Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla için istisna uygulaması başlatmış, buralara seyahat uyarısını kaldırmıştı. Risk bölgesi demek sigorta vs açısından tüketici için sorun demek