Bu da oldu! Kadına yönelik şiddet davası uzlaşmaya gönderildi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 12:47 am - Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 12:47 am

Artvin’de bir bankada birlikte çalıştığı Bahar U.’ya saldıran Mehmet Arslan’ın yargılandığı dava görülmeye başlandı. Mahkeme, davayı uzlaşmaya gönderdi.

Artiv Hopa’da geçtiğimiz nisan ayında bir bankada birlikte çalıştığı Bahar U.’ya saldıran Mehmet Arslan isimli erkeğin yargılandığı dava Hopa Adliyesi’nde görülmeye başlandı.

Evrensel’den Gençağa Karafazlı’nın haberine göre; Mehmet Arslan’ın küfrettiği, tükürdüğü ve sonrasında da kendisini darbettiğini belirten Bahar U.’nun açtığı dava mahkemece uzlaşmaya gönderildi ve kamu davası olmaktan çıkarıldı.

“ŞİDDETİ GÖRMEZDEN GELMEK ARTMASINA ÇANAK TUTMAKTIR”

Şiddete uğrayan Bahar U. davada uzlaşmayacağını bildirdi. Hopa Kadın Dayanışma Merkezi gönüllüsü Meryem Özçep şiddet karşısında arabuluculuk, cezasızlık istenmesine tepki göstererek, mahkeme sürecinde şaibeli durumlar yaşandığını belirtti. Özçep, şöyle konuştu:

“Üzerinden altı ay geçmesine rağmen halen bir dolu tartışmanın zemini yapılmak istenen bu olay karşısındaki tavrımız şiddetin kabul edilemezliğidir. Bugüne kadar ceza almaması bir yana mahkeme sürecinde şaibeli durumlar yaşanmakta. Olay tanıkları ifadesini değiştiriyor. Gördüm, duydum dedikleri şeyleri, görmedim, duymadım, hatırlamıyorum gibi bizim için sadece ve sadece erkeği koruma zihniyetiyle verilmiş ifadelere dönüştürüyorlar. Biz kadınlar şunun bilinmesini istiyoruz, şiddet karşısında arabuluculuk, cezasızlık isteyenler, kadına yönelik şiddetin arttığı bir dönemde şiddetin tarafında olanlardır. Sadece pandemi dönemine kadına yönelik şiddet olay sayısının arttığı verilerle sabitken, şiddeti görmezden gelmek, şiddetin artmasına çanak tutmaktır”