2020’in bir garip olayı daha! Tüm şehir kırmızıya büründü

Yayın tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe 8:21 am - Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 10:32 am

ABD’nin California eyaletinde farklı bölgelerde çıkan yangınlar, 144 bin dönüm araziyi kül etti. Yangınlar sonrası San Francisco’da gökyüzü turuncuya bürünürken, California Valisi Gavin Newsom, ABD’de bu yıl 2 milyon dönümden fazla arazinin yandığını ve daha en yoğun sezona ulaşılmadığını söyledi.

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD’de bir de yangın kâbusu yaşanıyor. California eyaletinde uzun süredir devam eden yangınlar vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. Kontrol altına alınamayan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi aralıksız devam ediyor.

GÖKYÜZÜNÜN RENGİ DEĞİŞTİ

İHA’da yer alan habere göre cuma günü başlayan Creek yangınının şu ana kadar 144 bin dönüm araziyi kül ettiği açıklandı. Eyalet genelinde devam eden yangınların ardından San Francisco kentinde gökyüzü turuncu renge büründü.

Yangın nedeniyle Francisco kentinde gökyüzü turuncu renge büründü. Gökyüzündeki renk değişiminin, eyaletin kuzeyindeki Mendocino Ulusal Ormanı yakınlarındaki yangın nedeniyle olduğu belirtildi. San Francisco sakinleri dışarıya baktıklarında büyük şaşkınlık yaşarken, cep telefonları ile çektikleri fotoğrafları hızla sosyal medyada paylaşmaya başladı. Vali Newsom yaptığı açıklamada, ABD’de bu yıl 2 milyon dönümden fazla arazi yandığını söyledi.

‘GEÇEN YILA GÖRE DAHA AKTİF’

Öte yandan California Valisi Gavin Newsom, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD’de bu yıl 2 milyon dönümden fazla arazi yandı ve daha en yoğun yangın sezonuna ulaşmadık” diye yazdı.

Cuma günü başlayan Creek yangını şu ana kadar 144 bin dönüm araziyi kül ederken, Newsom 2020 yılında 7 bin 606 yangının çıktığını, 2.3 milyon dönüm araziyi etkilediğini söyledi. Newsom yangınların geçen yıla göre daha aktif olduğuna dikkat çekti.