CHP’li Özkoç Sakarya’daki ikinci patlama hakkında bilinmeyenleri Tele1’de açıkladı!

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2020 Cuma 2:09 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma 5:50 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sakarya’daki havai fişek fabrikasının patlaması sonrası ürünlerinin imhası sırasında yaşanan ikinci patlamaya neden olan ihmali Tele1 Ana Haber’de açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Tele1 Ana Haber’de Murat Taylan’a Sakarya’da meydana gelen ikinci patlamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Patlamayan fişekleri taşırken patlattılar: 3 şehit, 12 yaralı

Kamyondaki patlamada yaralanan bir askerle konuştuğunu belirten Özkoç, olayın detaylarını aktardı.

Patlayacılar yan kapakları açılmayan damperli bir kamyona yüklendiğini ve bir uçurum kenarına götürülüp infilak ettirilmek istendiğini belirten Özkoç şunları kaydetti:

”Yenikent Hastanesi’ne gittiğimizde, orada yaralı bir asker kardeşimizle yaptığımız konuşmada bu kazanın nasıl olduğunu öğrendik. O ana kadar gerçek bizim için karanlıktı. Bu görüşmeyi kayda da aldık.Bu kardeşimiz diyor ki, ‘Biz kamyonlarla götürüyorduk, patlama bölgesinde onları indirip imha ediyorlardı. Son kamyonda, -biz emir kuluyuz- sorumlu olan kişi bize bu kamyonu taşocağının uçurum olan bölgesine yanaştırıp bunu kaldırmamızı söyledi. Bu damperli bir kamyon, sağ ve sol kapakları açılmıyor. Arka kapağını açıp içinde çok da patlayıcı olmadığı için uçurumdan aşağı atarak imha etmemizi istedi. Bunu geri geri yanaştırdılar. Damperin arka kapağını açtılar. Damper havaya kalkarken patlama gerçekleşti ve hepimiz bir tarafa savrulduk’ diye anlattı. Kendisi de çok çeşitli yerlerinden yaralıydı. Yani burada açık bir ihmal söz konusu.”