‘Kendi imkanımızla yapacağız’ dedikleri salgın hastaneleri Saray’ın müteahhitine ihalesiz verildi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 3:58 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 6:29 pm

AKP’nin koronavirüsle mücadele kapsamında “Kendi imkanlarımızla yapacağız” dediği salgın hastanelerinin Saray’ın birçok inşaatını yapan Rönesans Holding’e ihalesiz yaptırılacağı ortaya çıktı. Rönesans Holding’in 10 Mart’tan bu yana projeye hazırlık yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

‘Günlük vaka artış hızı açısından dünyada ikinci sıradayız’

‘SARAY’IN MÜTEAHHİTİ 1 AYDIR HAZIRLIK YAPIYOR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Kendi imkanlarımızla yapacağız””dediği, İstanbul’a inşa edilmesi planlanan iki salgın hastanesiyle ilgili konuşan Özel, 10 Mart’tan bu yana yandaş Rönesans Holding’in konuyla ilgili hazırlık yaptığını ve hastane inşaatının Rönesans Holding’e ihalesiz biçimde verildiğini söyledi.

Özel, “Öğrendik ki sarayın müteahhiti, zaten bir aydır teklif topluyormuş. İşi ihalesiz vermişler. Bu Rönesans Holding, Devlet Malzeme Ofisi değil arkadaş! Dikkatle takip edeceğiz” dedi.

CHP’li Özgür Özel: Bütün grup başkan vekilleri ağzımız açık dinledik

İLK VAKANINN AÇIKLANDIĞI TARİHTE HAZIRLIK BAŞLAMIŞ

Öte yandan Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası 10 Mart’ta açıklanmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün ülkeye girişini 3 ay engellediklerini söylemişti.

Türkiye’de koronavirüsten can kaybı 908’e, vaka sayısı 42 bin 282’ye yükseldi!

AKP DÖNEMİ YILDIZI PARLAYAN RÖNESANS HOLDİNG

Erdoğan’ın Beştepe’deki Saray inşaatını da üstlenen Rönesans Holding’in patronu Erman Ilıcak 2016 yılında 2 milyar dolar olan servetini 2018 yılında 4 milyar dolara çıkarmış ve yüzde yüzlük servet artışıyla dikkat çekmişti.

İstanbul’da inşaatına başlanan sahra hastanesi