CHP ve İyi Parti ittifakı: İki lider bir araya geliyor

Yayın tarihi: 12 Aralık 2018 Çarşamba 12:21 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2018 Çarşamba 1:07 pm

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İki parti arasındaki görüşmelerin sonlandırıldığı bilgisi kulislerde dolaşırken İYİ Parti temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi’ne geldi. Aydın ve Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile göşürüken CHP temsilcileri Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın odasında bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, Paçacı ve Aydın’ın görüşmesi devam ederken Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da toplantıya katıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşme sürüyor. Krizin Ankara, Antalya ve Balıkesir nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor.

Ankara’da Mansur Yavaş ismine CHP yönetimi parti tabanından gelen eleştirilere rağmen “evet” derken, İYİ Parti’nin görüşmelere Yavaş ile anlaşmadan geldiği belirtildi. CHP yönetimi, İYİ Parti’ye Ankara’nın yanı sıra Kocaeli, Trabzon, Ordu’yu vermeyi kabul ederken, İYİ Parti’nin Balıkesir dahil bazı illerde adayını geri çekmeyi kabul etmediğini ifade etti.

İYİ Parti kulislerinden gelen bilgiye göre ise; Meral Akşener, Genel Merkez’de Genel İdare Kurulu’nu toplama kararı aldı. Cihan Paçacı ve Koray Aydın da yeniden görüşme yapmak için CHP Genel Merkezi’ne doğru yola çıktı.

KORAY AYDIN: AKŞENER, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti’li Koray Aydın “Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil.” dedi.

 

Mansur Yavaş CHP’den ittifak adayı iddiası