Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’nun ‘ayağa kalkma’ eleştirisine: Çok incitici buldum

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 8:37 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 11:49 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li vekillerin  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamasına tepki gösteren eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşımıyla ilgili, “Tweetinde kullandığı ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum” ifadelerini kullandı.

CHP‘li milletvekillerinin, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında beş yıl sonra ilk defa AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılaması tartışmalara neden oldu. Tartışmaya giren bir isim de CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız” diyerek duruma tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’de Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Özel, Kılıçdaroğlu’nun eleştirisinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Kemal Bey kimler için ayağa kalkarız dediyse biz onlar için ayağa kalkın dedik. 11 tane mitingi bunun için yaptım. Kılıçdaroğlu’nun tweetinde kullandığı ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum. Benden sonraki genel başkanlardan saygı beklerim. Benden önceki genel başkanların tüm eleştirileri başımın üstündedir.”

BAHÇELİ YANITI

Meclis’te Bahçeli’nin “Birbirimizi kırmıyoruz inşallah” sözleri ve tokalaşma üzerine sorulan soru üzerine Özel “Bahçeli’nin 4 gazeteciyi, beni ve Sinan Ateş’in ailesini tehdit etmesini eleştirdim. Meclis’te rastladığımızda da sözlerini siyaseten söylediğini belirtti.

Erdoğan, normalleşmeyi bitirmeye yönelik çok sert sözler söyledi. Teğmenlerin yeminiyle ilgili sert sözler söyledi. Devlet Bey görüğüm kadarıyla şunu yapmak istiyor: Normalleşmeye biz de katılalım, tek başına CHP’ye kalmasın. Devlet Bey’in yaptığı siyaset kurumunu yıpratan bir şey. Sabahki sözlerin dozu çok kaçıktı. Meclis’teki tavrı böyle olunca bu siyaseti yıpratıyor” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK

Özel, “İmamoğlu siyasi yasak alırsa yol haritanız ne olacak?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Birkaç kez toplantılar yapıldı. Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımız konuştuk ama bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz. Bu cezayı normalleştirmememiz lazım. Öyle bir kararın alınamaması lazım. Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var.

Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması kalacak. Acaba İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı tartışmasında tutmak isteyenler var, bu oyuna gelmeyelim. Ekrem Bey bana insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı.”

“İKTİDAR OLMAZSAK İSTİFA EDERİM”

Genel seçimlere değinen Özgür Özel iktidar olma yolundaki kararlılıklarını, “İlk genel seçimde partimi birinci parti ve iktidar yapmazsam ertesi gün istifa ediyorum, dönememek üzere. Bu kadar netim.” sözleriyle ifade etti.

‘Ayakta karşılama’ tartışmasına Kılıçdaroğlu da dahil oldu: Biz CHP’liler yalnızca…

Kaynak: TELE1