Sinan Ateş davasında Selma Ateş’e saldırı!

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 3:27 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 4:31 pm

Haber: Feyyaz Çanak

Sinan Ateş davasında duruşmaya verilen arada Selma Ateş’e ve eşine yumruklu saldırıda bulunuldu. Saldırı sonrası konuşan Selma Ateş, “Helalleşmeyeceğim. Hesaplaşacağım” dedi.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davada karar bekleniyor. Karar için verilen arada bir şahıs Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ve eşine yumruklu saldırıda bulundu. Çevredekilerin ve polisin müdahalesi ile saldırgan gözaltına alındı.

Selma Ateş’in çevresine polis olay sonrası çember ördü. Selma Ateş bu sırada polislerin yanında giderek, “Madem bana saldırıyor bırakın beni. Neden beni koruyamıyorsunuz?” diye bağırdı.

Sinan Ateş davasında üçüncü gün küfür ve tehditle başladı! Suat Kurt: Özel haysiyetini PKK’ya satmış

“BİZİMLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLÜYORSUNUZ”

Selma Ateş TELE1’e yaptığı açıklamada saldırganın ” ‘Bizimle ilgili bir şey söylüyorsunuz. Ne diyorsunuz’ ” diyerek eşi ve kendisine yumruk attığını söyledi.

SANİYE ATEŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Ateş TELE1’e yaptığı açıklamada, ‘Annem saldırı sırasında fenalaştı. Hastaneye kaldırıldı’ dedi.

“YALNIZ KALDIĞIMIZDA NE OLACAK?”

Selma Ateş polislere, “Ben sıradan bir insanım. Bir genel başkanın yanında saldırıya uğruyorum. Yalnız kaldığımızda ne olacak” dedi.

“BENİ ÖLDÜRSE NE OLACAKTI?”

Selma Ateş saldırının ardından yaptığı basın açıklamasında yaşananları şöyle anlattı, “Milli Yol Partisi Genel Başkanı, ben ve eşim oturuyorduk. Biri geldi saldırdı. Eşim de direkt karşılık verdi beni korumak için. Nedenini bilmiyorum. Bize saldırı var bize diye hep söyledik. Sosyal medya hesaplarından hep yaptılar. Bu kadar polisin içinde yapılması adalet nerede sorusunu bize sordurtuyor. O adam beni öldürse ne olacaktı. Kameralarınız açık olsaydı belki de katledilmemi izleyecektiniz. 70 yaşındaki annemi düşürdüğünüz duruma bakar mısınız? Oğlunu katlettiniz bizleri sokağa çıkartmıyorsunuz. Mahkemenin gün boyu yaptığı şuydu ‘Selma Ateş şunu söyledi bunu yaptı’ ” dedi.

İSİM VERDİ

Ateş, takip edildiğini söyleyerek, “Eğer başıma gelirse bunun sorumlusu MHP ve içindeki İzzet Ulvi, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım, Burak Kılıç ve Ömer Şanlı… hepsi hakkında soruşturma başlatılmasını istiyorum. Bunlar Bursa’da Ankara’da İzmir’de beni takip ettiler. Ne istiyorsunuz? Selma Ateş sussun… Sinan Ateş’in hesabını sorana kadar devam edeceğim. Ne benim ablama ne  benim aileme bir şey yapmaya kimsenin hakkı yok. Hepsinin hesabını soracağım” ifadelerini kullandı.

“HELALLEŞMEYECEĞİM HESAPLAŞACAĞIM”

‘Hiç birimizin can güvenliği yok’ diyen Ateş, “Ben de helalleşmeyeceğim. Hesaplaşacağım. Ne yapalım sesimizi çıkartmayalım… Belki bu da sabıkalı, belki üç beş kuruş eline sıkıştırıldı bize saldırsın diye… Yaşama hakkımız yok bizim” dedi.

SALDIRGANIN ADI AÇIKLANDI

Selma Ateş ve eşine saldıranın Mertcan Kılıç olduğu açıklandı.

Sinan Ateş davasında üçüncü gün küfür ve tehditle başladı! Suat Kurt: Özel haysiyetini PKK’ya satmış

“KURGULANMIŞ GÖRÜNÜYOR”

Saldırı sırasında Selma Ateş’in yanında bulunan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Bu adam bunu emniyetin olduğu ortamda nasıl yaptı. Siyasetle uğraşan insanların davranışlarına dikkat etmeleri gerekir. Aileyi suçlamak kolay. Ama neden aile bu kadar içten konuşuyor diye bakmak yerine aileyi suçlamayı gereksiz buluyorum. Siyasiler insanları cesaretlendirmemeli. Bunlar ülkücü aile. Siyasilerin bu konuda hem fikir yapmasını beklerim. Bu tür olayların birilerini kulaklarına küpe olur diye düşünüyorum” dedi.

Olayın daha önce kurgulanmış olabileceğini söyleyen Çayır, “Bu kadar emniyet mensubunun olduğu bir yerde birinin gelip yumruk sallaması akıl alır değil. Orada bir sürü insan vardı linç de edilebilirdi. Kurgulanmış o gözüküyor. Bir anlık öfke değil. Selma hanımın ifadesine göre birileri de çekiyormuş sanırım” ifadelerini kullandı.

Saldırının ölümcül de olabileceğini belirten Çayır, “Elinde çakı ya da başka bir şey olsa öldürebilirdi. Bu ortamda saldırı olacağı kimsenin aklına gelmiyor. Polislerin olduğu bir ortam” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ