Gelibolu’da AKP’li başkan çalışanları işten çıkardı, ‘çıkarttım işte’ diye kendini savundu

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 1:59 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 2:15 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Gelibolu Belediyesi’nde sular durulmuyor. Son yerel seçimde sürpriz bir şekilde AKP’li aday Ali Kamil Soyuak’ın belediye başkanlığına seçilmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen seçim sürecinde verdiği sözleri tutmadığını dile getiren Gelibolu halkı isyan bayrağını çekti.

Gelibolu Belediyesi kiracısı olan yaklaşık 100 esnafa yıl sonuna kadar işyerlerini boşaltmaları için tahliye yazısı gönderen AKP’li Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak’ın esnaftan aldığı tepkiler devam ederken dün belediyede çalışan 15’i Roman vatandaşı 58 işçinin sözleşmesini haklı sebep göstermeden feshetmesi Gelibolu’da gerginliğe neden oldu.

AKP’li belediye 20 işçiyi ‘ücretsiz izne’ çıkardı

İşten çıkarıldıklarını, SSK’dan gelen mesajla öğrenen 58 işçi çıkarılma sebepleri bildirilmeden sözleşmelerinin feshedilmesine isyan ederek Belediye Meclis toplantısına girdi. İşçiler ve aileleri işten çıkarılmaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek isterken yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü.

AKP’Lİ BAŞKAN: ÖYLE UYGUN GÖRDÜM

Belediye Başkanı Soyuak’a, işten çıkarılma sebebini soran, belediyede çöp kamyonu şoförü olarak çalışan üç çocuk babası vatandaşa belediye başkanının “öyle uygun gördüm, bu kadar” şeklinde verdiği cevap salonda bulunan vatandaşları çileden çıkardı.

CHP: EMEKÇİLERİ İŞTEN ÇIKARDINIZ

Meclis toplantısının başında CHP grup sözcüsü Deniz Cankara, Söz alarak “Göreve geldiğinizden bu yana seçim öncesi verdiğiniz sözlerin aksine alın teri ile gece gündüz durmadan çalışan yüzden fazla emekçiyi işten çıkardınız. Artık yeter! Gelibolu Belediyesi yönetimi, Gelibolu halkına zulmetmekte, Gelibolu halkının ekmeği ile oynamaktadır. Bu koşullar altında CHP Grubu olarak bizler, “Artık yeter!” diyerek protesto ediyoruz” diyerek meclis toplantısını terketti. Yeterli meclis üyesi çoğunluğu sağlanamadığı için toplantı 4 Ekim Cuma gününe ertelendi. CHP Gelibolu meclis üyeleri ve bir grup vatandaş Gelibolu Belediye binasına yürüyerek siyah çelenk bırakıp dağıldılar.

SAADET PARTİSİ’NDEN DE TEPKİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammed Erer ise yaptığı açıklamada Gelibolu Belediyesi’nden çıkartılan işçilerin yanında olduklarını belirterek “Gelibolu Belediyesi’nden çıkartılan işçiler adalete mi, kalkınmaya mı yoksa partizanlığa göre mi çıkarıldı?’ diye sorma hakkı bize hasıl oldu. Tüm haksızlığa ve hukuksuzluğa karşıyız. Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan bütün halkımızın ve işçilerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Üsküdar’ı AKP’den alan CHP’li Dedetaş’tan işten çıkarma iddialarına yanıt

Kaynak: HABER MERKEZİ