Yavaş’tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 1:15 pm

Ankara’da belediyenin okullarda temizlik hizmetinin başlatmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine destek sağlamak amacıyla “İBB Temiz Okul Projesi” başlattı.

Son zamanlarda okullardaki kirlilik ve çöp sorunları gündem olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş okullarda temizlik projesini başlatmasının ardından önüne konan engelleri bir bir açıklamıştı. Bu gelişmelerin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da okullarda temizlik çalışmalarına start verdi.

SINIFLARDAN ORTAK ALANLARA KADAR HER YER

İBB, uygulamaya koyduğu “Temiz Okul Ekibi” ile talep eden okullara, profesyonel temizlik desteği sunacak. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda öğrenim görmelerini teşvik etmeyi ve okul hijyenini artırmayı hedefleyen proje kapsamında görevlendirilen ekip, sınıflardan ortak alanlara kadar okul binalarına temizlik hizmeti sağlıyor.

Öğrenciler kirliliğe mahkum! Belediyenin temizlik ekibi okula alınmadı

“İLK ETAPTA 80 PERSONEL”

Konuya ilişkin İBB’den yapılan açıklamaya göre, okullara verilecek temizlik hizmeti kapsamında ilk etapta 80 temizlik personeli görevlendirildi. Hafta içi dört mobil ekip ile öğrencilerin derste oldukları saatlerde ıslak zeminler ile tuvaletlerin temizliği yapılacak. Bu çalışmayla günde 16, haftada 80 okulun ıslak zemin temizliği gerçekleştirilecek. Geriye kalan 6 mobil ekip ile hafta içi derslerden sonra akşam saatlerinde haftada 60 okulda genel temizlik yapılacak.

Yavaş'tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor

Yavaş’tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor

HAFTADA 180 OKUL

Yapılan plana göre, hafta sonu 10 mobil ekibin tamamı okullarda genel temizlik yapmak için çalışmalarını yürütecek. Her bir mobil ekip günde 2 okulun temizliğini yapacak. Bu planlama ile haftada toplam 180 okula temizlik hizmeti verilecek. Eğitim öğretim yılı boyunca okullarda toplam 39 haftada (ara tatiller dahil) 7 bin 20 seans temizlik hizmeti gerçekleştirilecek.

106 okul belediyeden temizlik talebini geri çekti

“ÇAPRAZ BULAŞMANIN ÖNLENMESİ İÇİN TÜM ALANLAR BAŞTAN SONA TEMİZLENECEK”

İBB Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şefi Can Ak, “Her kademeden devlet okulunda, temiz okul projesi kapsamında, haftanın 7 günü, ders saatleri içinde ve dışında temizlik işlemlerini başlattık. Haftada 180 okulun tuvaletleri, koridorları, sıraları, sınıfları, varsa spor salonu ve bahçe gibi alanlar baştan sona temizleniyor” açıklamasında bulundu.

Yavaş'tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor

Yavaş’tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor

İBB Boğaziçi Yönetim Operasyon Müdürü Gökhan Parlak da İBB olarak temizlik ve hijyen hareketi başlatıldığını, tüm planlamaların yapıldığını belirterek, “Okullarda en önemli şey çapraz bulaşma, yani tuvaletlerden çıkan kişilerin farklı yerlere mikrop bulaştırması. Bunun önüne geçmek için çeşitli renk kodlarıyla, temizlik bezleriyle ve moplarıyla, temizlik malzemeleriyle temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Okullarda profesyonel bir temizlik hizmeti veriliyor ki onların gelecekleri de bu sınıflar gibi parlak ve temiz olsun” dedi.

Talepler, İBB Temiz Okul hattı üzerinden (0212) 455 33 33 numaralı telefondan ve yazılı olarak da okullardan alınacak. Temizlik personelinin yetersiz olduğu belirlenen okullardan başlanarak, öncelikli olarak devlet okullarının talepleri işleme konulacak.

Mansur Yavaş okul müdürlerine giden mesajı ifşa etti

Kaynak: ANKA