İsrail’in Yafa kentinde silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Yayın tarihi: 1 Ekim 2024 Salı 7:44 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2024 Salı 11:40 pm

İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde bulunan bir hafif raylı tren istasyonuna düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail’in Yafa kentine bulunan bir hafif raylı tren istasyonuna silahlı saldırı düzenlendi. Şüpheli bir ‘terör saldırı’ olarak nitelendirilen saldırıda can kaybının olduğu öğrenildi. İsrail’de sıcak anlar yaşandı..

4 ÖLÜ 16 YARALI

İsrail devlet televizyonu KAN’ın İsrail polisinden aktardığı habere göre, Yafa kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi öldü. Saldırıda 7 kişinin çeşitli şekillerde yaralandığı, 2 saldırganın ise “etkisiz hale getirildiği” ifade edildi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, silahlı saldırının Yafa kentinde iki ayrı meydanda düzenlendiğini bildirdi.

Olay yerinde çok sayıda polis ve ambulans sevk edilirken, polis, saldırının bir terör saldırısı olduğundan şüphelenildiğini açıkladı. İsrail basınında, saldırının en az iki kişi tarafından düzenlendiği ifade edildi. İsrail’in Kanal 12 televizyonu, silahlı saldırının Yafa kentinde iki ayrı meydanda düzenlendiğini bildirdi.

İsrail ordu radyosunun haberinde ise yaralı sayısı 16 olarak duyuruldu. Haberde, saldırganların 20’li yaşlarda Muhammed Halef Receb ve Hasan Muhammet et-Temimi olduğu kaydedildi.

İSRAİLLİ BAKANDAN AÇIKLAMA

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, silahlı saldırının Batı Şeria’nın El Halil kentinde yaşayan 2 Filistinli tarafından düzenlendiğini belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin El Halil’deki evlerinin yıkılmasını talep eden Smotrich, bu ailelerin de Gazze’ye sürülmesini istedi.

Smotrich, söz konusu Filistinli ailelerin Gazze’ye sürülmesi önerisini katılacağı kabine toplantısında da önereceğini kaydetti.

Yafa’da akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı.

İran’dan İsrail’e füze saldırısı! Kudüs ve Tel Aviv’de siren sesleri

Kaynak: AA