‘Ayakta karşılama’ tartışmasına Kılıçdaroğlu da dahil oldu: Biz CHP’liler yalnızca…

Yayın tarihi: 1 Ekim 2024 Salı 7:31 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2024 Salı 7:31 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP’li milletvekillerinin bir kısmının Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamasına CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılı bugün düzenlenen törenle başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapmak için Meclis Genel Kurulu’na gelmesi sırasında Özgür Özel ve bazı milletvekilleri ayağa kalktı. CHP’nin 50’ye yakın milletvekili Erdoğan’ın konuştuğu Meclis Genel Kurulu oturumuna katılmadı, bazıları ise AKP’li Erdoğan salona girince ayağa kalkmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayağa kalkmaları nedeniyle başlayan polemiğe yönelik “Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik. Bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık” ifadelerini kullandı.

“BİZ 128 MİLYAR DOLARIN HESABINI SORMAK İÇİN AYAĞA KALKARIZ”

Tartışmalara CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil oldu. Kılıçdaroğlu, “Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin!” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bizim geleneğimizde devlet kurmak ve devlete sahip çıkmak vardır! Devlet tehlikede ise, kurtarmak yine en başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir.

Her mikrofon gördüğünde Partimize ve muhalefete hakaret eden Zat anlamalıdır ki, Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yeminini “namusu ve şerefi” üzerine gerçekleştirmiştir. Fakat yeminine sadık kalmamış, toplumun kutsal değerleri ile adeta dalga geçmiştir. Bugün ortada ne tarafsız bir cumhurbaşkanı görebiliyoruz ne de yeminine sadık birisi!

CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da!

Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız…

Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız!

Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız!

Milletten çalınan 128 milyar doların hesabını sormak için, Yine milleti soyan 5’li çeteye dur demek için ayağa kalkarız.

Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin!

Bugün, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum.

Unutulmasın ki hiç bir yurttaşımızın Erdoğan ve Saray rejimini meşrulaştırma hakkı ve hukuku yoktur! Ancak mücadele etme sorumluluğu vardır!”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Nefesim her daim ensende olmaya devam edecek

Kaynak: HABER MERKEZİ