Sinan Ateş’in annesi sordu: Oğlumu emirleri yerine getirmediği için mi öldürdüler?

Yayın tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:11 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:11 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ankara’nın ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, “Benim oğlumu onların emirlerini yerine getirmediği için mi katlettiler?” diye sordu. Ateş tek tek isim vererek “Oğlumu bunlar öldürdü” dedi.

Ankara’nın göbeğinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Kayıt Dışı’ programının konuğu oldu.

Susikastı ‘siyasi cinayet’ olarak nitelendiren Saniye Ateş, “Oğlumun davasını oldu bittiye getiriyorlar. Benim oğlumu onların emirlerini yerine getirmediği için mi katlettiler?” dedi.

“OĞLUMU ÖLDÜRENLER BUNLAR”

‘Oğlumun katilleri’ diyerek MHP’li dört ismi söyleyen Ateş şu ifadeleri kullandı:

“Ben 70 yaşındayım, bu camianın içindeyim. Çocuklarımı da bu camianın içinde yetiştirdim. Acaba benim oğlum kendisine yap denilen bir şeyi yapmadığı için mi katledildi? Benim oğlum hiç haberi yokken ocak genel başkanı atandı. Sonra bir haber geldi, Devlet Bahçeli dedi ki ‘istifa et’. Oğlum ‘Devlet Bahçeli böyle uygun gördü’ dedi, ‘Sebep sorulmaz, öyle gerekiyor’ dedi.
Benim oğlumu öldürmek için mi ocak başkanı atadılar? Atadıktan sonra mı karar verdiler? Bunun cevabını verecek olan da Devlet Bahçeli. Ben yine tekrar ediyorum, lafımın arkasındayım; İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım ve diğer yandaşları. Benim oğlumu öldürenler bunlar.”

“MHP’DE İZİNSİZ HİÇBİR ŞEY YAPILMAZ”

Saniye Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

“MHP’de izinsiz hiçbir şey yapılmaz. Devlet Bahçeli’nin ismi geçtiği an kendisi olmasa bile yaka düzeltilir. Oğluma FETÖ’cü yakıştırması yaptılar. Asla böyle bir şey olmaz. Benim çocuklarımı takip ettiler, çocuklarımın namusuna dil uzattılar. Şimdi gelinimin üstüne gidiyorlar.

“KORKULARI GENEL BAŞKAN OLMASIYDI”

O katil sürüleri, diyor ya alacak verecek meseleler… Benim oğlumla yan yana bile gelemez. Benim oğlum o tür insanlardan borç almaz. Borç alma huyu yoktur.
Oğlum istifa ettikten sonra o kadar çok tehdit ve itibar suikastı oldu ki… Yurt dışında yolunu kestiler. Her yerden karalamaya çalıştılar. Oğluma tehdit amaçlı Mersin olayını yaptılar. Korkuları neydi; genel başkan olacak. Oğlumun kesinlikle öyle bir amacı yoktu.

“BAHÇELİ’YE DUA EDİYORUM, ALLAH ONUN CANINI ALMASIN”

Oğlum Devlet Bahçeli’ye ‘dua et’ derdi. ‘Ölmesin, bizim başımızda dursun. Devlet Bahçeli’ye gerçekten dua ediyorum; Allah onun canını almasın. Ölemesin. Öyle bir süründürsün onu ki, öyle bir rezil etsin onu ki can veremesin’ şimdi böyle dua ediyorum. Benim yüreğimi öyle bir yaktı ki…
Neydi evladımdan alıp veremedikleri?

Asla hakkımı helal etmiyorum. Oğlumun hakkını da helal etmiyor. Ne Devlet Bahçeli’ye ne saydığım isimlere saygı duymuyorum. Benim oğlumun kimseye yanlışı olmadı.”

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE KATILDIĞI TOPLANTI

Saniye Ateş Sinan Ateş öldürülmeden önce yapılan toplantıya ilişkin ise şunları söyledi:

‘Oğlum ne istiyorlar senden?’ diye sordum. ‘Anne beni karalamaya çalışıyorum dertleri bu.’ Oğluma, ‘Gideyim kapıda yatayım Devlet Bahçeli görüşür benimle’ dedi ki; ‘Anne beni kabul etmiyor ki seni kabul etsin. Benim telefonlarıma yanıt vermiyorlar ki’ dedi. Koruma vermediler. Benim oğlumu göz göre göre öldürdüler.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sinan Ateş’ açıklaması: Dosya karartılmak isteniyor

Kaynak: HABER MERKEZİ