Özgür Özel’den Mansur Yavaş’ın ‘adaylık’ açıklamasına yanıt

Yayın tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 7:35 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2024 Pazartesi 9:05 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamalar hakkında, “Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen bir yaklaşımdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbell ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Özel, toplantıda Mansur Yavaş’ın adaylık açıklamasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Mansur Bey’in cümlesini ikiye ayırıyorum. Bir tanesi ‘Mutlaka kazanacağız’ yürekten katılıyorum. İkinci ‘Partim aday gösterirse’ Bu parti disiplinini vurgulaması açısından önemli çünkü ‘Bir de CHP’de birden fazla aday olur mu?’ tartışmalarının önünü kesen mevzu. Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen bir yaklaşımdır.

‘Mutlaka kazanacağız’ derken bahsettiği parti de Cumhuriyet Halk Partisidir. Bence son derece kuvvetli bir cümle. Bunun dışında Cumhuriyet Halk Partisi artık aday tartışmalarını bir tarafa bırakıyor. Kazanma konusunda mutabakatımız var. Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil. O adayın etrafında tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız.”

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir etkinlikte cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, “Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARINA: HİÇ GÖNÜL KOYMADIM

Özel, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP rüşveti aklayacak bir parti asla değildir” açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğüm için Genel Başkanıma hiç gönül koymadım. Çünkü maalesef Twitter’da sadece bir cümle yer aldı. Türkiye rüşvet verecek bir ülke değildir diye. Oysa ki yaptığım açıklamada biliyorsunuz, dün çok sayıda gazetede de vardı. Amerika’da, New York’ta yaptığım açıklamada şunu söylüyorum. Amerika bir hukuk devleti. Orada kimse hukuktan kaçamaz. Suçlu varsa mutlaka cezasını çekmelidir. Eğer Türkiye’den de bu suça karışan varsa Türkiye’ye büyük bir kötülük yapmıştır. O da cezasını çekmelidir. Sayın Kılıçdaroğlu cümlenin bu tarafını okusaydı, o değerlendirmeyi yapmazdı. Maalesef, yanındaki ve yakınındaki arkadaşların sadece Twitter’daki bir cümleyi aktarmasından kaynaklandığını düşünüyorum bu mevzunun. Bugün de iki saat kadar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Sinan Ateş davasının öğlen arasını geçirdik. Orada gayet samimi bir ortam vardı. Bu hatadan uzak bir dille birbirimizle sohbet ettik.”

Özgür Özel’den Sinan Ateş davasına: O iki katil içeri girince adalet tecelli edecek

Kaynak: TELE1