İşte Bakanlığın ‘Sağlıklı beslenme çantası’ tavsiyesinin maliyeti

Yayın tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 7:59 am - Güncelleme: 30 Eylül 2024 Pazartesi 9:16 am

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ‘Sağlıklı beslenme çantası’ tavsiyesinin maliyetini hesapladı. Buna göre bir öğrencinin aylık beslenme çantası 2 bin 662 TL’ye geliyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün “Sağlıklı beslenme çantası” tavsiyesinin maliyetini hesapladı. Buna göre, ürün fiyatlarının sabit kaldığı düşünüldüğü senaryoda, pazartesileri aylık 925 TL tutan menü, salı günleri 570 TL, çarşamba günleri 250 TL, perşembe günleri 388 TL, cuma günleri de 529 TL tutuyor. Bir öğrencinin aylık beslenme çantası 2 bin 662 TL’ye geliyor.

Beslenme çantaları boş kaldı! Bakanlığın listesinin maliyeti dudak uçuklattı

Akay, “Sağlık Bakanlığı’nın öğrenciler için hazırladığı ‘Sağlıklı Beslenme Çantası’ rehberini Sözcü’den Deniz Ayhan’a şöyle değerlendirdi:

“Rehberde öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için önerilen haftalık yemek programı var. Yaptığımız hesaplamaya göre, aileler bakanlığın önerisine uyarak evlatlarına sadece okuldaki beslenme saatleri için olan bu menüyü hazırlasa aylık 2 bin 662 lira, yıllık 23 bin 958 lira. Cumhurbaşkanının önerisini yerine getirerek üç çocuk sahibi olmuş bir ailenin masrafı ise aylık 7 bin 986 lira, yıllık ise 71 bin 874 lira yapar. Rakamlar net şekilde ortadayken, aileler evlatlarının boğazından geçecek lokmayı dahi hesaplar duruma gelmişken iktidar bakanlıklar eliyle resmi yoldan vatandaşlarımızla dalga geçer duruma geldi. Soruyoruz; Ailelere 90-100 lira arasında kantin desteği veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tablo karşısında yüzünüz biraz kızarır mı? Aileler evlatlarını besleyemediği için hayatına kıyıyor, evlatlarımız beslenemediği için gelişemiyor, iktidar ise bu acı durumu izliyor.”

Kaynak: Sözcü