Eşini çocuğunun gözleri önünde katleden erkeğe ‘iyi hal’ indirimi!

Yayın tarihi: 29 Eylül 2024 Pazar 2:12 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2024 Pazar 2:12 pm

İstanbul’da 2021 yılında, Melike Can’ı çocuğunun gözleri önünde katleden Sebahattin Can’a verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet’ cezası ‘iyi hal’ indirimiyle ‘müebbet hapse çevrildi.

Bir kadın katili daha ‘iyi hal’ indiriminden yararlandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İstanbul Esenyurt’ta 27 Eylül 2021’de Sebahattin Can, tartıştığı eşi Melike Can’ı çocuğunun gözlerinin önünde boğarak öldürdü. Sebahattin Can’ın “eşi kasten öldürme” suçundan yargılandığı davanın karar duruşması önceki gün görüldü. Mahkeme Can’ın önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Cezada iyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanık Can’ın müebbet hapsine hükmetti. Kararın ardından Melike Can’ın ailesi dosyayı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

“ÇOCUK HALA TEDAVİ GÖRÜYOR”

Can’ın kardeşi Melek Süngü, “3 yılın sonundaki sonuç bu şekilde. Biz iyi hal beklemiyorduk. Bu olay olurken orada çocukları da vardı. Üç yaşındaki çocuğu da olaylara şahit. Çocuk ablamın başında bekliyor. Her şeyin farkında. Şu an hâlâ tedavi görüyor. Bunun karşılığında bu cezayı kabul etmek istemiyoruz” dedi.

Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının son hali görüntülendi

Kaynak: Cumhuriyet