ABD Başkanı Biden: Adalet yerini buldu

Yayın tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 8:15 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2024 Cumartesi 8:42 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Beyaz Saray, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine ilişkin Başkan Biden’ın yazılı bir açıklamasını yayınladı.

ABD Başkanı, ‘İsrail hava saldırısı sonucu ölümü, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsüdür’ dedi.

İsrail’in Nasrallah suikastı Türkiye için bir tehlike mi?

Biden’ın açıklaması şöyle:

‘Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, kırk yıllık bir terör döneminde yüzlerce Amerikalıyı öldürmekten sorumluydu.

İsrail hava saldırısı sonucu ölümü, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurbanı için bir adalet ölçüsüdür.

Nasrallah’ı öldüren saldırı, Hamas’ın 7 Ekim 2023’teki katliamıyla başlayan çatışmanın daha geniş bağlamında gerçekleşti. Nasrallah, ertesi gün Hamas ile el ele verip İsrail’e karşı “kuzey cephesi” açma yönünde kader belirleyici bir karar aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tam olarak destekliyor. Daha dün, Savunma Bakanıma, saldırganlığı caydırmak ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmak için Orta Doğu bölgesindeki ABD askeri güçlerinin savunma duruşunu daha da güçlendirmesi talimatını verdim.

Sonuç olarak, amacımız diplomatik yollarla hem Gazze’de hem de Lübnan’da devam eden çatışmaları azaltmaktır. Gazze’de, BM Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma peşindeyiz. Lübnan’da, İsrail ve Güney Lübnan’daki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak bir anlaşma için müzakere ediyoruz. Bu anlaşmaların kapanması, İsrail’e yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması ve daha geniş Orta Doğu bölgesinin daha fazla istikrar kazanması için zamanı geldi.’

Kaynak: HABER MERKEZİ