Emre Özpeynirci “Asıl ucuzu ocak ayında gelecek” diyerek Volkwagen’in o aracını duyurdu!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 4:26 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 4:26 pm

Otomotiv sektöründen gelişmeleri aktaran gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Asıl ucuzu ocak ayında gelecek” diyerek Volkwagen’in o aracını duyurdu.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Volkwagen’in ID.Buzz isimli bu yeni retro modelinin Ocak ayında geleceğini duyurdu. Özpeynirci, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “Asıl ucuzu ocak ayında gelecek” diyerek duyurdu.

İşte, Özpeynirci’nin paylaşımı:

“Asıl ucuzu ocak ayında gelecek.

2 yıl rötarla önce %60’lık ÖTV dilime giren versiyon geldi, asıl ocakta %10’a girenle iddiası artacak…

Bildiğiniz gibi Volkwagen’in bir döneme damgasını vurmuş, ‘Çiçek çocuklar’ın sembol aracı olan hippi minibüsü Camper (T1) 2022 yılında elektrikli olarak geri dönmüştü.

İşte ID.Buzz isimli bu yeni retro model Avrupa’dan yaklaşık 2 yıl rötarlı olarak 1 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak.

Ama ilk gelen araçlardan binek versiyon olan 286 bg gücündeki ID.Buzz Pro (4+1) 210 kW motor gücü ve matrah fiyat sebebiyle %60’lık ÖTV dilimine girdiğinden liste fiyatı 3.6 milyon TL olarak açıklandı.

Yine aynı güçteki ID.Buzz Cargo (2+1) ise ticari araç olduğu için %4 ÖTV ile geliyor ve o yüzden 1 milyon 950 bin TL fiyata sahip. (Ticarilerde binek gibi ÖTV’de elektrik ayrımı yok)

Sonuçta VW Ticari, son 3 ayda her iki versiyondan 100 adedin üzerinde satmayı hedefliyor.

Bu model aslında VW markasının Türkiye’de ilk sattığı elektrikli model de oluyor. Ekim sonuda ikinci model binek sınıfta yer alan ID.4 olacak.

Asıl önemli konu ise ID.Buzz’un ocak ayında düşük kW gücüne ve matraha sahip Pure ismli versiyonu gelecek. Yani bu model %10’luk ÖTV dilimine gireceği için fiyatı ticari araca yakın olacak.

Zaten bu versiyonun da etkisiyle 2025’te 1500-2000 adetlik satış hedefi konmuş.

Not: WLTP standartlarına göre ID.Buzz’ın menzili 460 km’ye kadar çıkıyor. Maksimum hız, elektronik olarak 160 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın 0’dan 100 km hızlanması ise, Pro modelinde 7.6 saniye, Cargo modelinde ise 10.2 saniye olarak gerçekleşiyor. Aracın elektrikli motoru 560 Nm’lik maksimum tork üretiyor”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ