Helene ABD’yi vurdu! Florida’yı yıkan kasırga Georgia’ya ilerliyor

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 10:59 am - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 11:06 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

ABD’nin Florida eyaletini vuran Helene Kasırgası, bir kişinin ölümüne yol açtı. ABD Başkanı Joe Biden “Herkesi yerel yetkilileri dinlemeye ve tahliye uyarılarına uymaya çağırıyorum.” dedi. Hızı saatte 225 kilometreye kadar çıkan kasırga Georgia eyaletine doğru hareket etti.

Helene Kasırgası Florida’nın Körfez Kıyısı’nı şiddetli yağmurlar 225 kilometre hıza çıkan rüzgarlarla vurduktan sonra, bugün Georgia’ya ulaştı. Öte yandan Helene Kasırgası 4. kategoride bir kasırga olarak kayıtlara geçti.

TENNESSE’YE KADAR İLERLEYEBİLİR

Helene, Georgia’ya geçerken saatte 120 kilometre hızla esen rüzgarlarla 1. Kategori bir fırtınaya dönüşürken, bölgede tehlikeli koşullar yaratmaya devam etti. Yetkililer, batı Florida’daki alçak yerleşim yerleri için nerdeyse 2 katlı bir evin bile yıkılabileceğini söyledi. Kasırganın Georgia’dan sonra  Tennesse eyaletinin Nashville şehrine kadar ilerlemesi bekleniyor.

Beryl Kasırgası’nda bilanço artıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi

“YAŞANMASI MÜMKÜN OLMAYAN SENARYO”

Meteoroloji direktörü Mike Brennan, “İkinci kattaki bir binanın tepesine kadar çıkabilecek bir fırtına dalgası görmeyi bekliyoruz. Yine, Florida kıyı şeridinin bu bölümünde gerçekten yaşanması mümkün olmayan bir senaryo ortaya çıkacak.” dedi Brennan, beraberindeki dalgaların “evleri yıkabileceğini, arabaları yerinden oynatabileceğini ve su seviyesinin çok hızlı bir şekilde yükseleceğini” sözlerine ekledi.

ABD BAŞKANI BIDEN’DAN UYARI

ABD Başkanı Joe Biden insanları resmi tahliye uyarılarına kulak vermeye çağırarak, “Helene yolu üzerinde ve yakınında bulunan herkesi yerel yetkilileri dinlemeye ve tahliye uyarılarına uymaya çağırıyorum.” dedi.

Helene Kasırgası

Helene Kasırgası

Kaynak: HABER MERKEZİ