Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil ‘annesiyle görüşürken’ karakoldan kaçmış

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 9:39 am - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 9:39 am

Ümraniye’de operasyon sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti’nin motosiklet hırsızlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp nezarete konulduğu karakoldan, bahçede annesiyle konuşurken kaçtığı öğrenildi.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı. Olayda polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu.

Geçti’nin olaydan önce gözaltına alındığı ve karakoldan firar ettiği öğrenildi.

ANNESİYLE GÖRÜŞMESİ İÇİN BAHÇEYE ÇIKARMIŞLAR

Gazeteci Tolga Şardan, T24’teki yazısında olayı şöyle anlattı:

“Süreç, katil zanlısı Geçti’nin polis tarafından motosiklet hırsızlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp polis merkezine teslim edilmesiyle başladı.

Hakkında yapılan GBT sorgulamasıyla suç sicili anlaşılan Geçti, nezarete konuldu. Bir süre sonra Geçti’nin annesi gözaltına alınan oğluyla görüşmek için polis merkezine geldi. Görevli polislere talebini iletti.

Polis merkezindeki nöbetçi polisler, annenin ricası üzerine Geçti’yi nezaretten çıkardı. Anne ile oğlu polis merkezinin bahçesinde görüştüler.

İşte bu sırada, sabıkalı şüpheli Yunus Emre Geçti, polis merkezinin bahçesinden bir anda kaçarak koşmaya başladı ve izini kaybettirdi.

Anne ile oğlunun polis merkezinin bahçesindeki görüşmesine nöbetçi polis/polisler nezaret etti mi, bilmiyorum. Ancak ‘nezaret edilmiş olsaydı şüpheli Geçti, kısa sürede izini kaybettiremezdi’ diye düşünüyorum.”

Sonrasında film koptu.

Şüphelinin annesiyle görüşmesi sırasında firar etmesi, polis merkezinde görevli polisleri hem panikletti hem de alarma geçirdi.

Zira nezarethanede olması gereken bir şüphelinin polis merkezinden firarı, polisler açısından ağır görev ihmali. Sonucu, meslekten atılmaya kadar gidebilecek cezası olan durum bu.

Bu sırada, Geçti’nin annesi, oğlunun nereye gitmiş olabileceğini söyledi. Aralarında polis memuresi Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu polisler, ekipler halinde firarinin peşine düştü.

Firariyi yakalamak için harekete geçen polislerin kendi can güvenliklerini sağlamadan, “Yaradan’a kuvvet” operasyona girmeleri, acıyla tamamlanan süreç oldu.

Sonrası malum…”

Polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katilin kuzeni tutuklandı

Kaynak: T24