MEB sınıfta kaldı! Okullardaki hijyen sorununa Mansur Yavaş el attı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2024 Perşembe 9:50 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 10:35 pm

Haber: Haber Merkezi

Okullarda yaşanan hijyen sorunlarının ardından CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi okullara temizlik desteği başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş şu ana kadar 632 okulun destek programına başvurduğunu açıkladı.

Devlet okullarının temizlik sorunu ve yeterli sayıda temizlik personelinin bulunmaması yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte tartışmaları beraberinde getirdi. Veliler ve eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli personelin alınması için çağrıda bulundu.

Yaşanan hijyen skandalının ardından CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projesi ile okullara temizlik malzemesi ve hafta sonları belediye personelleri ile okullarda temizlik hizmeti sunma kararı aldı.

ABB tarafından İzmir Caddesi’nde yaptırılan 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, okullarda yaşanan hijyen sorununa değinen Yavaş, talep edildiği takdirde temizlik sıkıntısı çeken okulları temizlemeye hazır olduklarını söyledi.

“OKULLARI TEMİZLEMEYE TALİBİZ”

Okulların temizliği konusunda ABB’nin nasıl bir çalışma yapacağının sorulması üzerine Yavaş, hijyen malzemelerini isteyen okulların başvurularını aldıklarını aktardı.

Şimdiye kadar 632 okulun kendilerine müracaat ettiğini bildiren Yavaş, “Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan arkadaşlarımız her hafta cumartesi ve pazar olmak üzere en az 50 okulun temizliğini yapacaklar. Kent yöneticileri, kentte bir problem varsa ‘bu görev bizim değil, bunu bakanlığın, hükümetin yapması gerekir’ diye duyarsız kalamaz. Talep edildiği taktirde Ankara’daki 16 belediye başkanı olarak okulların tamamını da temizlemeye talibiz. Bunu yapacak gücümüz var.” diye konuştu.

‘İstifa’ ve ‘Cumhurbaşkanı adaylığı’ iddiaları sonrası Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ