Davası ertelenen Dilruba Kayserilioğlu: Fikirlerimin arkasındayım

Yayın tarihi: 26 Eylül 2024 Perşembe 2:42 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 5:08 pm

Dilruba Kayserilioğlu‘nun sokak röportajındaki sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava 31 Ekim’e ertelendi. Dava çıkışı konuşan Kayserilioğlu, “Fikirlerimin arkasındayım” dedi.

İzmir’de sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Kayserilioğlu, geçtiğimiz günlerde, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kesimini alenen aşağılamak” suçundan yargılanmış ve 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış ve ‘iyi hal’ gözetilerek hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Kayserilioğlu, hakkında “cumhurbaşkanına hakaretten” yeni bir iddianame hazırlanmış ve 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istenmişti.

Kayserilioğlu’nun bugün “cumhurbaşkanına hakaretten” açılan dava nedeniyle yargılandığı davanın duruşması İzmir 62. Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Kayserilioğlu’nun avukatları Hüseyin Yıldız ve Ahmet Doğukan Gül ve Dilruba Kayserilioğlu duruşmada hazır bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Basın mensuplarının salona alınmadığı duruşmada, sanık Dilruba Kayserilioğlu’nun ifadesi ve avukatlarının savunmaları alındı. Duruşmada savcı mütaalasını okudu ve Kayserilioğlu’nun ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Kayserilioğlu hakkında verilen adli kontrolün kaldırılmasına karar verdi.

Savunma makamı, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını sunmak için ek süre talep ederken, duruşma 31 Ekim tarihine ertelendi.

Dilruba Kayserilioğlu’na yeniden dava açıldı! 4 yıla kadar hapsi isteniyor

“ELEŞTİRİLERİMİN ARKASINDAYIM”

Erteleme kararı sonrası Dilruba Kayserilioğlu ile avukatı açıklamalarda bulundu. Kayserilioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ben her zaman üstüne basa basa söyledim. İfade özgürlüğü kapsamında eleştirilerimi dile getirdim. Hala eleştirilerimin arkasındayım. Dava hala devam ediyor, gündemde hiç suç yokmuş gibi, katiller kol gezmiyormuş hala benim üstünden yürünmeye devam ediliyor. Ben suçsuzum, beraat edeceğime inanıyorum. Fikirlerimin arkasındayım. Türk vatandaşı olarak eleştirilerimi getirdim. Gittiği yere kadar götürme niyetindeyiz”

Dilruba Kayserilioğlu’ndan ‘özür’ yanıtı: Papatya çayı içsinler

Kaynak: ANKA