Beyoğlu Belediyesi yöneticilerinin kaymakamlıktaki birimlerine girişi engellendi

Yayın tarihi: 20 Eylül 2024 Cuma 12:53 am - Güncelleme: 20 Eylül 2024 Cuma 12:53 am

Haber: tele1.com.tr

CHP’li Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin kaymakamlık binası içindeki belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini açıkladı. Belediye Başkanı İnan Güney, “Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Yerel seçimlerde yıllar sonra AKP’den CHP yönetimine geçen Beyoğlu Belediyesi’nin yöneticilerinin kaymakamlık binası içerisinde bulunan belediye birimlerine girişlerinin engellendiği ortaya çıktı. Beyoğlu Belediyesi, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda durumu açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli Beyoğlulular, şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız.”

Yaşanan bu engellemeye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepki gösterdi. Yaşananların düşmanca ve rövanşist tutum olduğunu ifade eden Zeybek, paylaşımında, “Halkın iradesiyle göreve gelen yöneticilere ve belediyelere yönelik takınılan bu düşmanca ve rövanşist tutum, halkın kendisini yok saymak; devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetmek maksadıyla halkı cezalandırmaktır” dedi.

İNAN GÜNEY: NE OLURSA OLSUN HİZMETLERİMİZDE AKSAMA OLMAYACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de X hesabından söz konusu olaya tepki gösterdi. Güney, “İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum. Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacak, Beyoğlu’nun hakkını – hukukunu savunacağız. Altını çizerek hatırlatıyorum: devletin dini adalettir, adalet olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan ‘Beyoğlu Belediyesi’ tepkisi: 3 ay önce niye yerleştirdin oraya?

Kaynak: HABER MERKEZİ