Avusturyalı medya patronunun çocuklarına 100 milyon dolarlık saygı testi aileyi karıştırdı!

Yayın tarihi: 18 Eylül 2024 Çarşamba 2:55 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2024 Çarşamba 2:55 pm

Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, çocuklarına 100 milyon dolarlık saygı testi yaptı. Testin ardından veraset ve aile şirketleri sözleşmesinde değişiklik yaptı. Çocukları karara itiraz ederek konuyu mahkemeye taşırken, bugün Rupert Murdoch’un 20 milyar dolarlık mirası hakkındaki dava başladı.

Medya devleri Fox ve News Corporation’nın sahibi 93 yaşındaki Avustralyalı Rupert Murdoch, çocuklarını bir ‘saygı’ testine tabi tutarak kendisine 100’er milyon dolar para vermelerini istedi. Murdoch’un bu isteğine küçük oğlu James karşı çıkınca aile karıştı.

Barış Manço’nun vasiyeti yıllar sonra ortaya çıktı

VERASET HAKKINI DEĞİŞTİ

Murdoch, bu testin ardından Eylül 2023’te veraset hakkında ve aile şirketleri sözleşmesinde değişiklik yaptı. Karara tepki gösteren çocukları James, Elisabeth ve Prudence Murdoch ise kendi rızaları olmadan değişiklik yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

EŞİT HAKLARI BULUNUYORDU

Sözleşmenin ilk halinde Murdoch’un çocukları Lachlan, James, Elisabeth ve Prudence’in aile şirketlerinin yönetiminde eşit söz hakkı bulunurken Rupert Murdoch, merkezi ABD’nin New York şehrinde bulunan Fox ve News Corporation (News Corp) şirketlerinin yöneticiliğini oğlu Lachlan lehine bırakmıştı.

DAVA BAŞLADI

Rupert Murdoch’un medya platformlarını ölümünden sonra kimin yöneteceğine dair dava ABD’nin Nevada eyaletinde başladı. Gelecek hafta da devam etmesi beklenen mahkemede Murdoch’un aile şirketlerinin sözleşmesinde veraset hakkında değişiklik yapıp yapamayacağı konusunda karar alınacak.

Kaynak: TELE1