İmamoğlu’ndan ‘Beyoğlu Belediyesi’ tepkisi: 3 ay önce niye yerleştirdin oraya?

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 9:38 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:09 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde kaymakamlık ve belediyeye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine “3 ay önce niye belediyeyi yerleştirdin oraya? Yani seçimi kazansaydı diğer arkadaşımız, acaba binanın hepsini mi vereceklerdi ona?” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve İBB bürokratları ile birlikte Baruthane Millet Kütüphanesi, Terra Santa Manastırı, eski Fransız Yetimhanesi, Kasımpaşa matbaa binasında incelemelerde bulunup, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Beyoğlu Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne tahsis edilen eski kışla binasını ziyaret etti. İmamoğlu ve Güney, ziyaretlerin ardından, Cezayirli Hasan Paşa Parkı’nda düzenlenen “İSKİ Beyoğlu İlçesi Atık Su, Yağmur Suyu ve İçme Suyu Yatırımları Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde yapılan açılışla, kaymakamlık ve belediye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Yıllardır siyasi yol arkadaşlığımızda, şimdi hayatına adadığı Beyoğlu ilçesine güzel hizmetler sunma konusunda bütün hararetiyle ve duygusuyla hareket eden İnan Başkanımıza hem teşekkür ediyorum hem de yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnan Başkanımız, bugün özenle seçtiği sokakları, tarihi alanları, ihya edilmesi gereken, yenilenmesi gereken birçok sahayı bize gezdirdi. Biz de kendisine, bu anlamda daha da halkına hizmet etme konusunda iyi bir dönemi yaşaması için, elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağımızın sözünü verdik. Ama bir farkımız var. Burada ‘söz verdik’ derken aklınıza şu gelmesin. Yani Ekrem İmamoğlu, aynı siyasi partiden olan bir arkadaşını, kardeşini koruyacak, ona ayırmacılık, kayırmacılık yapacak! Öyle bir şey yok bizim defterimizde. Özenimizi göstereceğiz. Ama bizim hizmetimiz, her ilçeye eşittir. 31 Mart 2024’ten önce, Beyoğlu’nun yanında nasıl durmuşsak… Ki bazen dirsek gösterip, bazen kötü sözler söylemelerine rağmen itibar etmedik, dikkate dalmadık, hizmetimize devam ettik, nezaketimizi de son ana kadar gösterdik. Her zaman, ‘Buyur gel birlikte açılış yapalım, birlikte temel atalım’ dedik.”

“PARTİZAN AKILDAN ALLAH KORUSUN”

“Çünkü ne yapıyoruz? Milletin parasını millete harcıyoruz. Öyle değil mi? Ha Ekrem, ha bir başkası. Ha benim partim, ha bir başkasının partisi. Bu partizan akıl var ya bu partizan akıl; bütün evlatların, bütün çocukların, bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır. Bunu unutmayın. Partizan akıl! Allah korusun ondan. Neye benzetirim biliyor musunuz bir yöneticinin partizanlık yapmasını?  Bir annenin, bir babanın evlatlarını birbirinden ayırmasına. Bir anne, bir baba evlat ayırabilir mi? Böyle bir şey var mı? İnsan evladını ayırabilir mi? Allah öyle bir duygu veriyor ki size, iki evladı birbirinden ayıramıyorsun. Değil 2; 3-5’te olsa ayıramıyorsunuz. Millet nasıl bir şeydir biliyor musunuz? Milletin hiçbir evladını birbirinden ayırt etmemektir devletine iyi hizmet etmenin net olarak tarifi. İsmi ister partili olsun, ister inanç olsun, ister etnik köken olsun, ister giyimi kuşamı olsun; fark etmez. Bazen bir vatandaş gözüyle bana hafif kırık bakıyor. Diyorum ki; belli ki aynı siyasi görüşten değil, bana biraz kızmış olabilir. İçim parçalanıyor, niye bana öyle bakıyor diye. Ben insanıma ayrı bir gözle bakabilir miyim? Aksine onu daha çok mutlu ederiz diye bakarız. O bakımdan biz, eşitlikçi bir biçimde, en üst düzeyde hizmetimizi İnan Başkan’la Beyoğlu’na vermeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

“NEYMİŞ EFENDİM; ‘BURAYI TERK EDİN!’”

“Engin Altay vekilimiz, başkanımız burada. Kendilerinin dikkatine de sunmak isterim. Trajik durum. Tabii alışık olduğumuz bir şey. Nedir? Kaymakamlık -karşımızdaki bina- yapılmış. Tam karşımızda. Eski kışla burası. Yapılmış. Denmiş ki, ‘Buraya kaymakamlık yerleşecek, belediye yerleşecek.’ Hatta bir yönetim planı çalışılmış, yönetim planında şuralar belediye denmiş, şuralar kaymakamlık denmiş. 9 bin metrekarenin yaklaşık yüzde 20’si belediyeye verilmiş. Hatta yetinmemişler, bir tarafına Beyoğlu Belediyesi diye tabela da asmışlar. Buraya da Beyoğlu Kaymakamlığı asmışlar. Ve hizmet başlamış. Ne zaman? 31 Mart’tan hemen önce. Çok yakın zamanda. Güzel. Benim de hoşuma gitti. ‘Ne güzel bina’ dedim yani. Kurumları zan altında bırakmıyorum ama her birini tek tek mercekle takip edeceğim. Sizin de Meclis’te etmeniz gerekir. Başka ilçelerde de var bu arada. Neymiş efendim; ‘Burayı terk edin!’ Bu gece terk edin, haftaya terk edin, bak en son ayın 1’inde terk edin! Niye? Böyle isteniyor. Niye? Kaymakamlık olacak!”

“3 AY ÖNCE NİYE BELEDİYEYİ YERLEŞTİRDİN ORAYA?”

“3 ay önce niye belediyeyi yerleştirdin oraya? Yani seçimi kazansaydı diğer arkadaşımız, acaba binanın hepsini mi vereceklerdi ona; ‘Seçimi kazandı, hadi verelim!’ Bunu düşünmeden edemiyoruz yani. Ben diyorum ya, ‘Kimin malını kimden esirgiyorsun? Milletin malı. Ecdadın malı. Ben bu şaşkın aklın… ‘Şaşkın’ deyince, ördek geldi aklıma biliyorsunuz. Şimdi bir şey olmaz. Bir şey olmaz tabii. Çünkü olmadı bir şey. Ha bir şey oldu! Hani ‘bir şey oldu’ dedi ya bir arkadaşımız 2019’da. ‘Bir şeyler oldu ama bir şeyler olmadı’ falan… Bir şey oldu. İşte böyle yaparlarsa, bir şeyler oluyor, tam 1 milyon fark yiyorsun. Hayır, ben anlamıyorum, siyaset yapma aklını niye yitirdiler? Yani siyaset aklını yitirirken, şunu unutuyorlar: Bizim milletin vicdanını ve ahlak anlayışını unutuyorlar. Bizim millet, adaleti asla terk etmez zihninde. Vicdanı. Bakın vicdanı. Birine haksızlık yapıyorsa birisi, asla zalimin yanında durmaz. Asla zulmü kabul etmez. Eder mi? Etmez. Bunu unutuyorlar. Arkadaş, nerede yaşıyorsun? Burası Türkiye, burası İstanbul. Onun için, buradan sesleniyorum: Gelin, bu akıldan vazgeçin kardeşim. Zannetmeyin afişe etmeyiz sizi. Söyleriz, her yerde milletimize şikayet ederiz. Bana zamanında yaptığımız camiye imam vermeyen görevli kişi, her yerde diyormuş ki birilerine, ‘Ya demesin beni, daha çok sefil oldum. Millet hep yüzüme vuruyor, demesin’ diye. Vallahi öyle bir şikayet ederim ki, milletimize milletin yüzüne bakamazsınız. Ayıptır. 1600 metre yere ihtiyacınız varsa, gelin konuşalım. Büyükşehir Belediyesi’nin var mı bir yeri? Vallahi helali hoş olsun, kaymakama da valiye de bakana da. Sorun yok; milletin malı milletin hizmetinde. Esas olan, onu korumak, kollamak.”

Ekrem İmamoğlu şehit olan akrabasının mezarında Kuran okudu!

Kaynak: TELE1