Galatasaray 3 golle liderlik koltuğuna oturdu

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 9:59 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:37 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi kendi evindeki erteleme maçında Gaziantep FK’yı konuk etti. Maçın büyük bölümünde üstün oyanayan Galatasaray mücadeleyi 3-1 kazandı. Gaziantep FK adına tek golü kaydeden Furkan Soyalp golünü orta sahadan attı. Galatasaray 3 puanı hanesine yazdırarak Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturdu.

Jelert’le başlaması beklenen Okan Buruk’tan sürpriz bir tercih geldi. Cimbom’da sol bek Berkan Kutlu başladı. Erteleme maçı olmasından dolayı statü gereği kadroda olmayan Osimhen’in yerine ise Batshuayi görev aldı

Maçta oyuna hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Havadan gelen topu önüne alan Barış Alper Yılmaz ceza sahasının dışı çaprazından vurduğu şutu ağlara gönderdi ve Galatasaray maçta 1-0 öne geçti.

Maçın 26’ıncı dakikasında Gabriel Sara sağ tarafta Mertens’e pasını çıkardı. Mertens hiç bekletmeden ceza sahası içinde Batshuayi’ye gönderdi. Batshuayi ise topa sadece dokunarak Yunus Akgün’ün önünde bıraktı. Yunus da topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi.

‘Kaçak bahis’ iddiaları sonrası Galatasaray dev sponsorluk anlaşmasını askıya aldı

Maçın ilk yarısında başka gol olmazken 45’inci dakikaya kadar Galatasaray’ın üstün oyunu sahaya yansıdı. İlk yarı bittiğinde topla oynama yüzde 62’ye yüzde 38 Galatasaray lehine olacak şekilde istatistiklere geçti.

İkinci yarıda özellikle 75’inci dakikaya kadar Galatasaray’ın üstün oyunu daha orta saha mücadelesine dönse de Gaziantep FK da bu süreçte etkili ataklara çıkamadı. Öte yandan Cimbom’un peş peşe yaptığı pas hataları dikkat çekti.

76’ıncı dakikada sahneye Batshuayi çıktı. Orta sahada başlayan hızlı atakta ceza sahasının sol tarafında Barış Alper Yılmaz buluştuğu topu Batshuayi’ye gönderdi. Batshuayi de topu boş ağlara göndererek skoru 3-0’a getirdi.

ORTA SAHADAN GOL

80’inci dakikada Torreira orta sahada topu kaptırdı. Topu önünde bulan Furkan Soyalp Muslera’nın önde olduğunu görerek orta sahadan şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi. Bu golle skor 3-1’e geldi.

YENİ LİDER GALATASARAY

Mücadelede başka gol olmadı ve maç 3-1 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturdu

Kaynak: HABER MERKEZİ