MEB’den öğretmenlere telefon yasağı!

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 6:57 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 7:08 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP eski milletvekili Yıldırım Kaya, Kahramanmaraş’ta öğretmenlerin cep telefonuyla derse girmelerinin yasaklandığını söyledi. Kaya diğer yandan  ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı öğretmenlerinin camiye hizmet içi eğitime çağırıldığını anlatarak MEB‘e tepki gösterdi.

AKP iktidarının gerici uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik 23-27 Eylül tarih aralığında, P4C, drama, masal anlatımı, oyun ve müzik alanında hizmet içi eğitimini, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi ve Kültür Merkezinde yapacağını duyurdu.

“NEDEN SINIF DEĞİL DE CAMİ?”

CHP eski milletvekili Yıldırım Kaya, MEB’in eğitimi camilere taşıdığını söyleyerek tepki gösterdi. Kaya, “Ülkemizde 60 bin okul var sayısız sınıf var ama MEB maalesef buraları kullanmak yerine, öğretmenlere seminer kurs gibi bilgi edinme çalışmalarını camilerde yapıyor. Neden bu seminerler için camiler seçiliyor? Sanırım Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bunu cevabını verecektir” dedi.

ÖĞRETMENLERE SINIFTA TELEFON YASAĞI

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü de öğretmenlerin cep telefonuyla derse girmelerini yasaklandığını anlatan Kaya, akıllı tahtaların cep telefonu ile çalıştığını ancak MEB’i öğretmenleri sorunlarla baş başa bıraktığını belirtti.

CHP’li Kaya bu duruma tepki göstererek, “Öğrencinin sınıfa cep telefonu ile girmemesi doğru bir yaklaşım. Peki öğretmenlere bu yasak neden? Öğretmenlere getirilen bu yasakta sanırım İl Milli Eğitim Müdürü farkında değil. Okullarda akıllı tahtalar var. Akıllı tahtalar cep telefonlar ile çalıştırılıyor. Kitaplarda kare kodlar var. Kare kodların okunması da cep telefonu ile yapılıyor. Şimdi öğretmen sınıfa cep telefonu ile girmezse buna yasak getirirseniz akıllı tahtayı nasıl kullanacak? Kitaplardaki kare kodu nasıl okutacak? Bu uygulamalar bize gösteriyor ki, MEB okulları öğrencileri öğretmenleri sorunlarıyla baş başa bırakmış, kendi kafasındaki projeyi hayata geçirmek için adım adım ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Kaya (CHP eski milletvekili)

 

Özgür Özel’in ‘FETÖ oluşumu’ dediği Genç Siviller’in kurucusu Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı oldu!

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ