Okullarda hijyen tehdidi! Personel alınmayınca çöpler taştı, tuvaletler öylece bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 8:56 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 9:35 pm

Haber: Haber Merkezi

Ankara’da birçok okulda çekilen fotoğraflar öğrencilerin sağlıksız ve hijyenik olmayan ortamlarda eğitim gördüğünü ortaya çıkardı. Okul tuvaletleri ve çöplerdeki kirlilik fotoğraflarla gözler önüne serildi. Eğitim-İş Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı önünde bu hijyensiz ve sağlıksız okullara tepki gösterdi.

Ankara’da farklı okulda çekilen fotoğraflarda tuvaletlerin yıkanmadığı ve kirli bırakıldığı, çöplerin biriktiği ve adeta hastalık saçtığı ortaya çıktı. Eğitimciler bu duruma tasarruf tedbirleri kapsamında okullara yeterince personel alınmamasının yol açtığını belirtti. Eğitim-iş sendikası Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada duruma sert tepki gösterdi.

Eğitim-İş Sendikası Başkanı kadem Özbay’ın yaptığı açıklamada, “Hemen her ilden birçok okul yöneticisi, bu koşullarda çalışacak insan bulamadıklarını, gelenlerin de okulları ve şartları görüp bir daha dönmemek üzere okuldan çıktığını anlatıyor. Yani okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyip bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen Bakanlık, artık okulların temizliğinden tamamen elini çekmiştir.” dedi.

YUSUF TEKİN’E SUÇ DUYURUSU

Özbay Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmal gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını açıklayarak, “Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduk. Dün bu konuda farkındalık yaratmak, kamuoyunu bilgilendirmek için sosyal medyada seferberlik başlattık. Bugün okullarımıza “sağlıklı eğitim, güvenli okul” kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık. Şimdi de Türkiye’nin her ilindeki meydanlardan sesleniyoruz: Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz. Okula gelirken hangi hastalığı kapacağımızı, kim tarafından şiddete uğrayacağımızı düşünmek istemiyoruz. Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır, bu haktan vazgeçmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

“MEB ÇÖZÜM İRADESİ GÖSTERMEMİŞTİR”

Özbay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın yetiştirildiği okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda. Eğitim-İş olarak yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesi için işinin uzmanı insanların kadrolu biçimde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Özellikle pandemi sürecinde okulların hijyenik olmasının önemi herkesçe kavranmış olmasına rağmen ve okullarımızda artan şiddet olayları koca bir tehlike olarak gözümüzün önünde büyürken, Millî Eğitim Bakanlığı bu sorunlar karşısında bugüne dek bir çözüm iradesi göstermemiştir. Bugün ise sorunu daha da beter hale getirmeyi seçmiştir.” şeklinde konuştu.

OKULLARDA YETERLİ PERSONEL YOK

Okullarda yeterli temizlik personelinin olmayışı sınıfları, okul bahçesini, tuvaletleri adeta çöplüğe çevirdi. Görüntülerde öğrencilerin hijyenden çok uzak, sağlıksız ve tehlikeli bir ortamda eğitim yılına başladıkları gözler önüne serildi.

MEB’den öğretmenlere telefon yasağı!

Kaynak: HABER MERKEZİ