Karıncaların yaşamından soluk kesen buluş! Yaralı arkadaşlarına cerrahi müdahale yapıyorlar

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 11:59 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 11:59 am

Karıncalarla ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Araştırmada karıncaların yaralı arkadaşlarına cerrahi işlem uyguladıkları sonucuna ulaşıldı.

Almanya’daki Würzburg Üniversitesi’nde Davranışsal Ekolojist olarak görev yapan Erik Frank’ın baş yazarlığını yaptığı araştırmada yaygın bir kahverengi karınca türü olan Florida marangoz karıncalarında dikkat çekici bir fenomen gözlemlendi. Çığır açıcı çalışmada bu karıncaların kendi türünden bir başka karıncanın hayatını kurtarmak için bacak ampütasyonu yaptığı belgelendi.

Çekirge saldırısının ardından bu kez de karınca istilası!

HAYVANLAR ARASINDAKİ CERRAHİ MÜDAHALE

Araştırma, hayvanlar arasında cerrahi müdahalenin yeni bir örneğini işaret ediyor ve benzeri görülmemiş düzeyde fedakar bir davranışa dikkat çekiyor.

Araştırmanın baş yazarı Frank, “Bu, hayvanlar aleminde bir türün üyesinin bir başkasının hayatını kurtarmak için bir vücut parçasını kestiği ilk örnek” dedi.

Karınca toplulukları daha önce yaralı akranlarına bakmak ve koloniyi savunmak için hayatlarını feda etmek gibi eylemleriyle dikkat çekmiş olsa da, uzmanlar bu şekilde doğrudan, hayat kurtarıcı bir müdahalenin ilk kez belgelendiğini söylüyor.

 

Kaynak: TELE1