Özgür Özel hatırlattı MHP’den günler sonra Hüda-Par açıklaması geldi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 10:48 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 10:48 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesine tepki gösterdi, “başlatılmak istenen tartışmalar boş ve beyhudedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi’nde açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında “Anayasanın 4’üncü maddesine karşıyız” diyerek ilk 3 maddeyi hedef alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu hatırlattı.

Özgür Özel: Bilal sahaya indiyse iki şey vardır!

Özel, “3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı. Bir ittifak da HÜDA PAR. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan HÜDA PAR, çıkmış Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi Anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti başkenti Ankara’ya karşılar. Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı’na karşılar, Cumhuriyet’e karşılar” dedi.

BAHÇELİ’YE SORDU

Sözlerine devam eden Özel “Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakârım diyenler… Bahçeli’ye soruyorum. Sen bu HÜDA Par’a ne diyorsun. Kimler kimlerle beraber?” dedi.

Deniz Yücel’den anayasayı hedef alan HÜDA PAR’a: Geri zekalıya anlatır gibi anlatalım!

MHP’DEN YANIT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in hatırlatması sonrası MHP’li Özdemir, X hesabından, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Biz, Anayasa’nın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. 4’üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır” şeklindeki açıklamasına karşılık verdi.

4. maddenin değiştirilmesini isteyen Yapıcıoğlu’ndan Özgür Özel’e: Sınav süresi 72 saattir

Özdemir şunları kaydetti:

“Ülkemizin darbe döneminden kalma ve tabir caizse yamalıklı bohçaya dönmüş 1982 anayasası yerine, sivil, kapsayıcı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu, aziz milletimizin ve 21. yüzyıl ülkülerimizin ihtiyacını karşılayacak yeni bir anayasa yapımına ihtiyaç duyduğu açıktır. Bu noktada anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili başlatılmak istenen tartışmalar ise boş ve beyhudedir. MHP’nin bu konudaki duruş, irade ve kararlılığı berrak, sarih ve katir. Buna rağmen, anayasal düzeni bozmak üzere darbe girişiminde bulunan FETÖ ile kol kola giren, Türkiye’yi parçalamak maksadıyla etnik temelli bölücü faaliyet yürüten terör örgütü ve siyasi uzantıları ile ortaklık ve pazarlık masaları kuran, hatta bizzat PKK’ya müzahir bir televizyon kanalında anayasanın ilk dört maddesini değiştirecekleri iddiasında bulunan CHP ile onun yandaşı konumunda olan ilkesiz ve tutarsız sol basının konuyla ilgili MHP’yi tartışmaya açma çabası trajikomiktir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ