Fuat Güran ‘jandarmayı dinledin mi?’ sorusuna yanıt verdi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 9:51 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 9:51 am

Narin Güran cinayetinde kilit isim olduğu ileri sürülen Hediye Güran’ın tutuklanan eşi Fuat Güran’in ifadesi ortaya çıktı. Dosyada yer alan detaylara göre amca Fuat Güran, Whatsapp kayıtlarını sildi, Jandarma ekiplerine görünmeden yaklaşıp ne konuştuklarını gizlice dinlemeye çalıştı ve yalan ihbarda bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün kayıp olarak arandıktan sonra evine 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesinin sır perdesi aralanmaya çalışılıyor.

Habertürk’ün haberine göre, Jandarma tarafından 4 gündür sorgulanan ve olay günü Narin’in eve döndüğü saatlerde Narin’lerin evinde olduğu iddia edilen Hediye Güran, dün adliyeye sevk edilmişti. Hediye Güran’ın bir günlük ek gözaltı süresi ile tekrar gözaltına alınıp bugün adliyeye sevki beklenirken tutuklanan eşi Fuat Güran’ın ifadesi de ortaya çıktı.

Diyarbakır Baro Başkanı: Narin’in diş kalıp örneği alınamadı çünkü dökülmüştü

GİZLİ GİZLİ JANDARMAYI DİNLERKEN YAKALANDI

Narin’in kaybolduğu gün Van’da olan amca Fuat Güran, bir gün sonra köye geldi. Jandarma ekiplerinin tutanağında, Narin’i arama çalışmalarıyla ilgili ekiplerin birbirleriyle konuştuğu sırada Fuat Güran’ın personele gizlice yaklaşarak konuşulanları dinlemeye çalıştığı yer aldı. Bu tutanak soruşturma dosyasına konuldu.

SAHTE İHBAR VE YANGINLAR SORULDU

Soruşturma kapmasında Narin ile ilgili gelen yanıltıcı ihbarlar arasında Fuat Güran’ın da ihbarda bulunduğu, Narin ile ilgili başka köyün ismi verilerek kolluk ekiplerini yanıltmaya çalıştığı öğrenildi. İfadesi alınan şüpheliye çıkan yangınla ilgili de soru soruldu.

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede “Suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla tutuklanan Fuat Güran’ın, savcılıktaki detaylı ifadesi şöyle:

“Ben hatırladığım kadarıyla 3 Temmuz 2024 tarihinde Van ilinin bir köyünde çalışmak için 15-16 kişiyle birlikte gitmiştim.21 Ağustos 2024 tarihinde sabah erken saatlerde işimizi bitirmiştik. Biçerin bakımını ve temizliğini yapıyorduk. Öğle saatleriydi… Daha sonra römorkun çekisinde kırık olduğu için kaynatıcıya götürdüm ve işim bitene kadar saat baya geç olmuştu.”

“EŞİM HEDİYE NARİN KAYIP DEDİ”

“Akşam saatlerinde Van merkezde, ailem için alışveriş yaptım. Hatırladığım kadarıyla 19.00-20.00 civarlarında yola çıktım. İşçisi bulunduğum kişilerin traktörü ile dönüyordum. Hatırladığım kadarıyla saat 20.30 sıralarında eşim Hediye Güran beni arayarak, ‘Narin gözükmüyor, arıyoruz’ dedi. Ben de hızlıca gelmeye çalıştım ancak traktör olduğu için yolculuk süresi uzun oldu.”

“22 AĞUSTOS’TA KÖYE VARDIM”

“Ben, 22 Ağustos 2024 günü saat 15.00-17.00 civarlarında köye varmıştım. Köye varınca evime uğradım. Evde sadece küçük çocuklarım Damla, Ecrin ve Mustafa vardı. Çocukların söylediği kadarıyla eşim Hediye ise Arif Güran’ın evindeymiş. Eşyaları eve bırakıp ben de hemen ağabeyim Arif’in evine gittim. Sonraki süreçte ben de yanlarında bulundum.”

“DİĞER KÖYLERİ DE SAYDIM”

“Yeğenim Narin kayıp olduğu süre içerisinde ben köyde herhangi bir şüpheli duruma rastlamadım. Herhangi bir duyum almadım” ifadesi  veren Fuat Güran’a savcılık soru sormaya başladı.

Savcılık 28 Ağustos 2024 tarihinde verdiği ifadesinde “Narin şu köyde olabilir” diye söyleyen Güran’a bu yanıltma ihbarı sordu. Güran bu soruya, “Çarıklı’da olabileceği hususunu tahmin olarak söylemiştim, hatta diğer köyler olan Seni, Karakoç, Kankırte gibi çevre köylerde de olabileceğini söylemiştim ancak tutanakta sadece Çarıklı yazılmıştır” diye cevap verdi.

NEVZAT BAHTİYAR VE SALİM GÜRAN’IN İFADELERİ SORULDU

Savcılık, Fuat Güran’a, Narin’i çuvala koydum diyen Nevzat Bahtiyar ve tutuklu amca Salim Güran’ın ifadelerini hatırlatılarak tekrar sordu.

Fuat Güran şu cevabı verdi:

“Ben Nevzat Bahtiyar’ı, köylümüz olmasından dolayı tanırım. Herhangi bir samimiyetim yoktur. Salim Güran ise zaten ağabeyimdir ve ağabeyimle de aramızda herhangi bir sorun yoktur. Ben genelde dışarıda olduğum için ağabeyim ile Nevzat arasındaki samimiyeti bilmiyorum. İfadelerindeki hususlarda bilgim yoktur. Ağabeyim Salim Güran’ın böyle bir eylemde bulunmasına ihtimal vermiyorum. Kesinlikle onunla ilgili bir şüphem yoktur. Nevzat Bahtiyar’ın ise neden bu şekilde bir ifade verdiğini bilmiyorum. Salim hem tarlaları ekip biçtiği için hem de muhtar olduğu için bir sorunumuz olduğunda halleder. Bazen ağabeyim Erhan Güran’a da bu konularda danışır”

GİZLİCE JANDARMAYI DİNLEMESİ SORULDU

Fuat Güran’ı şüpheli duruma düşüren hareketlerinden birisi de gizlice Jandarmayı dinlemesiydi. Savcılık Güran’a bu detayı, “Kolluk tutanaklarında arama faaliyetlerinde bulunan jandarma personeline görünmeden yaklaştığı ve kolluk personelinin konuştuklarını dinlemeye çalıştığına ilişkin husus” soruldu.

Güran, “Ben kesinlikle bu hususu kabul etmiyorum. Ben bu çalışmalar esnasında sadece yardımcı olmaya çalıştım” diye cevap verdi.

“ARAMA GEÇMİŞİNİ HEP SİLERİM”

Soruşturma dosyasında Fuat Güran da, Whatsapp yazışmalarını silen kişiler arasında yer alan isimlerden biri olarak yer alıyor. İfade alımına devam edilen Fuat Güran’a “Salim Güran isimli şahsın köyde herhangi biriyle ilişkisi olduğuna dair bir bilgi ve görgüsü olup olmadığı” soruldu.

Güran da buna, “Benim kesinlikle Salim Güran’ın köyden herhangi biriyle ilişkisinin olduğuna dair bilgim ve görgüm bulunmamaktadır” dedi.

Güran’a, “Kolluk tutanaklarında Whatsapp görüşme geçmişinin silindiğine dair hususlar” hatırlatılarak soruldu.

Fuat Güran bu soruya ise “Ben Whatsapp üzerinden ara sıra görüşme yaparım ancak kiminle ne görüştüğümü hatırlamıyorum. Ben arama geçmişini sürekli silerim. Bu olaya özel olarak silmedim. Kimse bana bu olayla ilgili olarak telkinde bulunmadı. Whatsapp görüşmelerinde de kimseyle bu konuda konuşmadım. Uzun süren traktör yolculuğunda ve sonrasında kayıp yeğenimi ararken ne zaman bu hususu düşünüp de arama geçmişimi sildiğimi hatırlamıyorum” diye cevap verdi.

“YANLIŞ YÖNLENDİRMEDİM”

Fuat Güran şöyle devam etti:
“Benim olayla ilgili kesinlikle bir bilgim ve görgüm bulunmamaktadır. Ben kesinlikle kolluk birimlerini de yanlış yönlendirmedim. Narin’i kimin ne şekilde öldürdüğünü bilmiyorum. Ağabeyim Salim ile Nevzat arasındaki ilişkilerden bilgim yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.”

 

Kaynak: TELE1