Kimlik bilgileri çalındı mı? Bakan Uraloğlu: O dönem kendi içinde konuşuldu, kapandı!

Yayın tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 4:10 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2024 Pazartesi 4:10 pm

Kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarına daha önce, “Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” diyen Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin yeni açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu’nun ardından basın mensuplarının “kişisel verilerin sızdırıldığı” iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Uraoğlu, vatandaşların kimlik verilerinin çalındığı iddialarını için şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’nin gündeminde kişisel verilerin çalınması gündemi yoktur. Çünkü böyle bir çalınma olay olmamıştır. Türkiye’nin şu anda kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili bir gündemi ve gerçekleşmiş olay yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Şu anda Türkiye’nin gündemi yoktur.”

“GEÇMİŞTEKİ BİR KONUYU GÜNCEL BİR KONUYMUŞ GİBİ SUNMAK DOĞRU DEĞİL”

“Bu şekildeki yapılmış olan haberleri de cımbızla çekilip arkasına, önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haber bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Buradan üzerine basa basa söylüyorum; geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış bir konuyu yıllar sonra gündeme getirip de sanki güncel bir konuymuş gibi sunmak asla doğru değildir. Yapacağım açıklama budur.

Bununla ilgili de ayrıca başka bir şey söylenmesine gerek yok. Tekrar ediyorum, değerli basın mensupları; Türkiye’de şu anda verilerin, kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayınız.”

CHP’li Başarır ‘Bir yıl önce gündeme getirmiştik’ dedi, Bakan Uraloğlu’na ‘kimlik sızıntısı’nı sordu

 

Kaynak: AA