Deniz Yücel’den anayasayı hedef alan HÜDA PAR’a: Geri zekalıya anlatır gibi anlatalım!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 4:06 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2024 Pazar 4:08 pm

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, anayasanın 4’üncü maddesinin kaldırılmasını isteyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na yanıt verdi. Yücel, Yapıcıoğlu’na, “Hizbullah artığı bir kaç zibidiye de pabuç bırakmayız” diye seslendi

AKP’nin 2023 genel seçimlerinde ittifak yaptığı Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ‘anayasanın 4’üncü maddesini değiştirmek istiyoruz” sözlerine CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel yanıt verdi.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim” demesine gönderme yapıp “Geri zekalıya anlatır gibi anlatalım” diyerek başlayan Deniz Yücel, şu ifadeleri kullandı:

“Devletin şekli ve niteliklerini tarif eden Anayasa’nın 1., 2. ve 3. maddelerini koruyan ve 1924, 1961, 1982 Anayasalarında da yer alan 4. madde, gericiler istiyor diye ilga edilemez.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Sizin probleminiz olan “Laiklik İlkesi” de inanç özgürlüğünün teminatıdır.

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinde Cumhuriyeti Laiklikten, Laikliği Cumhuriyetten ayıramazsın!

Cumhuriyeti ve Devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden vazgeçmektir.

Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye, ne Atatürk’ten, ne demokrasiden, ne cumhuriyetten, ne de laiklikten vazgeçmeyiz!

Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan Hizbullah artığı bir kaç zibidiye de pabuç bırakmayız!”

AKP’nin ittifak ortağı HÜDA PAR anayasaya savaş açtı: Ahmağa anlatır gibi söyleyeyim 4’üncü madde olmasın!

Kaynak: TELE1