İslam Memiş’ten altın uyarısı: Tuzağa dikkat, oyuna gelmeyin!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 1:05 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2024 Pazar 1:05 pm

Haber: Haber Merkezi

Para piyasalar uzmanı İslam Memiş, gizli bir tuzak olduğunu söyleyerek yatırımcıları altınla ilgili uyardı. Memiş, borsada zarar eden yatırımcıların da yapması gerekenleri açıkladı.

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı öncesinde çifte rekor kırdı. Hem ons altın hem de gram altın fiyatları zirvesini yeniledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların en merak ettiği, “gram altın alır mısın?’ sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi: ‘Hayır kesinlikle, ben bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi devam ettiriyorum…’ diyen uzman isim yeni tahminini de açıkladı.

İslam Memiş, yatırımcıları tuzağa karşı uyararak uzak durulması gerekeni açıkladı. Memiş’in değerlendirmeleri şöyle:

“Borsa İstanbul 100 endeksi 9274 puan seviyesine kadar geriledi. 9 bin 274 puan seviyesinde X hesabımdan, Instagram hesabımdan, bir uyarı yaptım. Kalan yüzde 25’imizi biz alıyoruz borsa ile ilgili artık sayfayı kapattık. Dönemi kapattık. Bizim hedefimiz bu saatten sonra 12.000 puan seviyesi ister 2 ay sonra ister 3 ay sonra olsun 12.000 puan seviyesini radarımıza aldık ve beklemeye devam ediyoruz.”

“BORSADAKİ YATIRIMCILAR ÜZÜLMESİN”

“Ancak bu hafta borsa tarafında bir ralli olacağı 10.000 puan seviyesinin üzerinde atak gerçekleştiğine dair beklentimiz de vardı ajandamda. Çünkü kredi notumuz artmıştı. Rezervlerimiz artmaya devam ediyor. Borsa tarafında yaşanan bu sert düşüşlere rağmen borsadaki yatırımcımızın kesinlikle üzülmemesi gerekiyor. Teknik olarak aşağıda doldurulması gereken ihlal edilmiş alanlar vardı. Bu alanlar doldu artık. Borsanın yükselişine gönül rahatlığıyla bakabiliriz.”

TÜRK LİRASI İLE HANGİ YATIRIM YAPILMALI?

Dolar: Dolar kuru, resmi kur tarafında 33 lira 90 kuruş seviyesinde. Dolar TL kuru resmi kurla serbest piyasalardaki fiyat aynı. O aradaki makas aralıkları kapandı. Soru şu benim elimde TL var, ben bu elimdeki TL ile altın mı alırım gümüş mü alırım borsaya mı girerim dolar mı alırım ben elimdeki TL ile kesinlikle dolar, borsaya girerdim. Neden çünkü ons altın ve ons gümüş yaşanan manipülasyon fiyatlaması bize çok kazandırmayacak. Biz beklemeye devam ediyoruz ve dolayısıyla doların şu anda ucuz olduğunu söyleyebilirim dolar ucuz olduğu gibi borsada dip seviyelerini artık benim nazarımda görmüş durumda.

“ELİMİZDE ARTIK EURO YOK”

EURO-DOLAR PARİTESİ: Euro-dolar paritesinde 1.0950 daha aşağısını bekleyeceğiz. Yıl sonuna kadar da biz Euro’dan çıkış yaptık artık 1.08 seviyesinden yarısının altına geçmiştik. 1’e 12 seviyesinden de kalan Euro’muzu parite üzerinden dolara geçmiştik. Yani Euro’yu boşalttık elimizde Artık Euro yok. Ben Euro’ya bundan sonra negatif baktığım için Euro pozisyonunu kapattık. Euro diye bir para sepetimizde artık yok. Euro’ya negatif bakıyorum. Euro’da düşüşler bekliyorum. Yıl sonunda bu düşüşlerin parite tarafında ve Euro TL kurunda hızlanacağını tahmin ediyorum.

“ALTINDA BÜYÜK BİR TUZAK VAR”

ALTIN: Ons altın 2 bin 551 dolar seviyesinde. Bu haftaki uyarılarım da 2 bin 530 dolar seviyesine kadar yükselecek. Oradan tekrar geriye gelecek ama burada büyük bir tuzak var. 2 bin 470 devamında 2 bin 420 dolar seviyesi ile alakalı beklentimiz vardı. Her ne kadar 2 bin 530 dolar seviyesi bugün yukarı yönlü kırılsa da 2 bin 550 dolar seviyesi karşımızda olsa da bizim ajandamızda biz ne yazdıysak o 2 bin 470-2 bin 420. Sessizce beklemeye devam ediyorum. Bana gelse bugün birisi dese ki 250 dolar seviyesinden ons altın alır mısın, hayır kesinlikle derim. Gram altın alır mısın, hayır kesinlikle. Gram altın için onsu takip edin.

“ÖNÜMÜZDE 3 AYLIK BİR SÜREÇ VAR”

“Her zaman söylediğim budur. Ama ons altın tarafındaki düşüş yönlü öngörüm devam ettiği için ben bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi devam ettiriyorum. Yıl sonu ile alakalı 3 aylık bir süreç var önümüzde. 2 bin 600-3 bin dolar seviyesi ile alakalı beklentim yine geçerli ama aşağıda 2 bin 420- 2 bin 470 dolar seviyesi ile alakalı ihlal edilmiş alanlar var. O yüzden biz dolarda beklemeye devam ediyoruz.”

“DOLAR DAHA ŞANSLI”

“33.91 lira seviyesinden dolar alan yine zarar etmez. Benim nazarımda dolarda Euro’nun, altının, veya gümüşün düşüşünü bekleyenler bana göre şanslı. Biz dolarda beklemeye devam ediyoruz. Peki Eylül ayında neyi bekliyoruz. Eylül ayındaki zirve noktası 2 bin 880 lira seviyesiyle bakın burayı beklemeye devam. Eylül ayındaki rekor seviyemiz 2 bin 880 gram altın TL fiyatı ancak ons altın tarafında öngördüğümüz bu düşüşlerle birlikte 2 bin 750-2 bin 800 lira seviyesi arasında gram altın yatırımcısı alım yapabilir ama şu anda ons altın tarafındaki bu tuzak fiyatlamaları karşı temkinli beklemeye devam ediyoruz. Sakince izlemeye devam ediyoruz.”

Merkez Bankası dolar ve enflasyon beklentisini düşürdü!

Kaynak: HABER MERKEZİ