Narin’in tutuklu amcası Salim Güran’ın son ifadesi ortaya çıktı! Avukatı Nevzat Bahtiyar’ı işaret etti

Yayın tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:34 am - Güncelleme: 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:51 am

Diyarbakır’da Narin’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Yeniden ifadesi alınan tutuklu amca Salim Güran’ın son ifadesi ortaya çıktı. Amca Güran ifadesinde hakkındaki iddiaları yalanlarken, Güran’ın avukatı müvekkil savunmasında Narin’in cansız bedenini dere yatağına gömen Nevzat Bahtiyar’ı işaret etti.

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Cinayetin tutuklu şüphelilerinden amca Salim Güran’ın son ifadesi ortaya çıktı.

A Haber’in aktardığına göre Amca Güran, telefonunda sildiği aramalara ilişkin “Yakınlarım niye kayıtları sildi bilmiyorum, ben sürekli telefonumda olan verileri siliyorum” dedi. Tüm suçlamaları reddeden amca Güran, ifade konusunda kimseyi yönlendirmediğini söyleyerek “Nevzat’a Narin’i öldürdüm demedim.” dedi.

Amca Salim Güran’ın ifadesi şu şekilde:

Amca İfade: “Ben bu beyanı kabul etmiyorum. Olay günü kızları da tarladaydı. Kızlarını ben olay günü eve götürmüştüm dedi.”

Ramazan ile tarlaya ayı istikametten geri döndük. Yolda geri dönerken kimse ile konuşup konuşmadığımı hatırlamıyorum. Zaman öğleden sonraydı saati hatırlamıyorum. Tekrardan Ramazan ile kanal bölgesine geldik. Yolda gelirken, köyümüzün arka kısmında su kanalının sonuna doğru kanala sıfır olan olan yerde kayınbabama ait çiftliğe gittik. Çiftlikte pislikler kanala bırakılıyor. Bu nedenle fiskiyeler kitlenmektedir. Mahfuz oradaydı. Mahfuz’a durumu anlattım. Mahfuz ile telefonla da konuşmuş olabilirim. Hatırlamıyorum. Öncesinde Abdurrahim KAYA’yı da aramıştım. Çiftliğin atıklarından dolayı fiskiyelerin tıkandığını söylemiştim. Çiftlikte bize kazma kürek getirdiler. Saati hatırlamıyorum. Kazma kürek ile Mahfuz ile birlikte kazdık. Hanımı bize çay getirdi ve çay içtik.

Epey burada kaldık. Kazma kürek ile hat açtık. Çayımızı içtikten sonra Ramazan ATASOY ile birlikte tekrardan tarlaya döndük. Döndüğümüzde hava aydınlıktı, karanlık değildi. Pisliği kesmeseydi su borusunu çiftliğe getirecektik. Ramazan’ın babasını arayıp pisliği kesip hattı değiştirdik dedim. Sonra Mehmet Selim ATASOY’un yanıma gelip ona yardım ettik. Vardıkdan sonra yukarı da sondajın oraya geldik. Saat 20:00 sıralarında bana telefon geldi. Bana Narin kayıptır dediler. Beni arayan kızım Gizem’di. Gizem beni ya kendine ait telefonla ya da Ibrahim’e ait hat ile aramıştı. Ben sondajm oradayken telefonla konuşmuştum. Telefon geldikten sonra Mehmet Selim’e durumu anlattım kardeşimin kızı kayıp gitmem lazım dedim. Mehmet Selim’de benimle birlikte geldi. Köyün içine arabayla gittiğimde bütün köy kapıdaydı. Ben telefonla jandarma komutanını arayıp “kardeşimin kızı kayıptır” dedim. Kendisi bana “ben izindeyim ekip göndereceğim” dedi. Sonra ekip geldi. Okul görevlilerini aradım ve okulu açtırdım. Ben yürüyerek aramaya katıldım. Sabaha kadar arama yaptık. Sabah Berat KAYA ve Imran KAYA ile arabayla geldik

AMCA İFADE: 18:59’da okulun önünden geçtiğinin kamera kayıtlarımdan tespit edildiği hususu kendisine soruldu:

Devamla; Ben o yolu kullanırım. Ben araba Miran’ı bırakmıştım. Minun okulun önlünden yürüyerek geçmiş olabilir. Ben araba ile yukarı kısma gitmiştim. Miran baba bende gelmek istiyorum dediği için onu arabaya almışın. Bu sırada Mehmet Selim ATASOY beni telefonla arayıp yolda ileri geri giden şüpheli bir araç var demesinin üzerine hemen Miran’ı Hüseyin amcasının evinin önünde bırakıp şüpheli aracım olduğu yere doğru gittim. Söz konusu kameranın önünden geçme nedenim de budur dedi.

Mehmet Selim ATASOY’un en son 18:27’de kendisini aradığı hususu hatırlatılarak soruldu.

Melumat Selim’in beni aradığını hatırlıyorum dedi

Mehmet Selim ATASOY’un en son 18:27’de kendisini aradığı hususu hatırlatılarak soruldu.

Mehmet Selim’in beni aradığını hatırlıyorum dedi.

Olay günü sabah Mehmet Selim ATASOY ile saat 07:00 ve 08:37’de yaptığınız görüşmenin içeriği nedir:

Fiskiye ve uzatma boruları ile ilgili konuşmuştuk dedi. Olay günü sabah Ramazan ATASOV ile saat 08:33’te yaptığınız görüşmenin içeriği nedir,

Ne için konuştuğumu hatırlamıyorum dedi.

Olay günü sabah Bahattin KARATAY ile saat 10:09’da yaptığımız görüşmenin içeriği nedir;

Bahattin KARATAY benim arkadaşın olur. Ramazan ATASOY’un telefonu bozulmuştu. Tamir etmesi için telefonu Bahattin’in yeğenine bırakmıştık. Telefoncunun telefon numarasını öğrenmek için Bahattin’i aramıştım. Ramazan ile çarşıya gelmiştik. Telefonu Katamusa isimli mahallede bir telefoncuya sinik Telefon halen omdadır. Telefoncudan da birlikte çıkıp tarlaya gittik. Biz Karakoç’tan Karamusa’ya gitmiştik. Ramazan’ın babası motosikletle o gün tarlaya geldiği için ben Ramazan’ı araba ile telefoncuya götürmüştüm. Telefoncuyu tanıdığın için ben Ramazan ile birlikte telefoncuya gitmiştim. Ramazan benim yanında çalışan bir işidir. Babasına ulaşacağım zaman Ramazan’ı aradım. Başka bir muhabbetimiz yoktur kendisiyle dedi.

Olay günü Kurtuluş GÜRAN adına kayatı ancak oğlunuz Devran GÜRAN’ım kullandığı hat ile saat 19:45’de yaptığımız görüşmenin içeriği nedir;

Oğluma nerede olduğunu sormuştum dedi.

Fuat’ın adına tescilli ancak sizin kullanmakta olduğum araca Narin GÜRAN biner miydi; Oğlum Devran, annesi ve çocukları araca bindirip Sağık Ocağıma v.s.’ye götürürdü. Aracım eski bir araçtır. Ben bu aracım hiçbir zaman kapılarım kilitlemem. Evimin önünde bu aracın kapıları her zaman açıktır. Ben Narin’in araca bindiğini görmedim. Benim çocuklarımın dışında araca binen çocukları da görmedim. Ancak ben evde bulunduğum sırada araca kim biner kim binmez bilmiyorum.

Benim, Narin GÜRAN’ın ölümüne ilişkin uzaktan ve yakından alakam yoktur. Kimin Narin GÜRAN’ı öldürdüğünü bilmiyorum ve neden öldürüldüğünü de bilmiyorum. Ben çiftçilik ile uğraşan kendi halinde bir adamım. Yeğenimin ölümü hepimizi çok sarstı. Nevzat ile yukarıda da belirtmiş olduğum üzere samimi arkadaşız uma aleyhime olan beyanlarım kabul etmiyorum. Ben yine belirtmek gerekirse üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ekleyeceğim başkaca bir husus yoktur.

ŞÜPHELİNİN CMK GEREĞİ ZORUNLU OLARAK ÇAĞIRILAN MÜDAFİSİNE SORULDU: Müvekkilin beyanlarına ilişkin diyeceğimiz yoktur., dedi.

ŞÜPHELİ ÖZEL MÜDAFİSİNE SORULDU: Müvekkilimizin beyanlarına iştirak ediyoruz. Nevzat BAHTİYAR ile Arif GÜRAN’ın müvekkilimiz olan Salim GÜRAN’ın aleyhine olan beyanlarını kabul etmiyorum. Biz bu olayda cesedi taşıyan Nevzat isimli şahsın asıl fail olduğunu düşünüyoruz. Nevzat’ın ifadesini değiştirmiş olması kasıtlı ve bilinçlidir. Biz bu hususun bütün suçu müvekkilim Salim GÜRAN’ım üzerine bırakması ve suçtan kurtulmaya çalışması olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca Nevzat’ın Narin’in babası Arif ile olan husumeti köyde konuşulmaktadır. Nevzat BAHTİYAR’ın profiline bakıldığında açıktan olmasa da gizli bir şekilde insanlara zarar verme amacı taşıyan bir yapıda olduğu Tavşantepe Mahallesi sakinlerince söylenmektedir. Vine o sakinlerce Nevzat’ın eşine ve kızlarına baskı ve şiddet uyguladığı söylenmektedir. Yine Tavşantepe Köyü sakinlerince Nevzat BAHTIYAR’ın Arif GÜRAN ile alacak verecek meselesinden kaynaklı Narin GURAN’la yakınlaşmak için kendisine birkaç
kere nara verildiği söylenmektedir.

Nevzat BAHTİYAR’ı tanıyor musun soruldu;

Devamla: Kendisi benim arkadaşım olur, aramız iyidir. Köylümüz olur. Ramazan ATASOY’un alman 12/9/2024 tarihinde alman ifadesi soruldu:
Devamla; Ben saatleri tam hatırlayamamakla birlikte belirtmiş olduğunuz 14:30-20:00 saatleri arasında Ramazan ATASOY ile ayrı ayrı vakitlerde birlikte olduğumuz hususu doğrudur.”

“SUÇLAMALARI REDDETTİ”

Nevzat BAHTİYAR’ın alınan tüm ifadesi ve yer gösterme işlemi soruldu;

“Devamla; Nevzat BAHTİYAR’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat’a seslenmedim. Ben Nevzat BAHTİYAR’ı sormuş olduğunuz 15:00 – 16:00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20:00’dan sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin GÜRAN’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum.”

ARAMALARI NEDEN SİLDİ?

Sizden ele geçirilen cep telefonuna ilişkin yapılan Dijital Materyal İnceleme Raporunda 23/08/2024 gününden önceki tüm normal arama ve Whatsapp arama kayıtlarımı sildiğiniz anlaşılmıştır. Neden arama kayıtlarını silme ihtiyacı duydunuz. Buna ilişkin diyecekleri soruldu;

Devamla; Ben hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan ve bu hususun açığa çıkmaması adına bu kayıtları sildim. Başkaca bir amacım yoktur. Çünkü ben sürekli telefonumda bulunan dijital verileri siliyorum. Narin’in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşımıyorum.

Diğer sizin ailenin birçok üyesinin 21/08/2024 gününe ilişkin telefonunda bulunan arama, mesajlaşma, Whatsapp kayıtlarını sildikleri tespit edilmiştir. Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu hususu açıklayınız?

Devamla; Benim aile üyelerimin neden bu verileri sildiklerini bilmiyorum. Narin’in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşıdığını düşünmüyorum.

Aracında Narin’in DNA örneklerini içeren kalıntıların bulunduğu hususu soruldu;
Devamla; Araç benim adıma değildir. Kardeşim Fuat’a aittir. Benim aracım kazalı olduğundan ben bu aracı kullanmaktayım. Aracın kapıları ve camları sürekli açıktır. Çocuklar sürekli arabaya binerler.

Diyarbakır Barosu’ndan ‘Narin’ açıklaması: Müşteki olarak başvurduk

.

.

Kaynak: a haber