Narin cinayetinde ‘Daha ölmemiş’ mesajı atan 15 yaşındaki R.A. yeniden gözaltına alındı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 5:37 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 6:01 pm

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti soruşturmasında dosyaya giren ‘Daha ölmemiş’ mesajını atan Salim Güran’ın 15 yaşındaki işçisi R.A. yeniden gözaltına alındı. Ayrıca Furat Güran’ın eşi Hediye Güran da ilk kez gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ile ilgili soruşturma sürüyor.

Tele1’in ulaştığı bilgilere göre tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ve daha önce gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest bırakılan R. A. gözaltına alındı. Öte yandan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan amca ve köy muhtarı Salim Güran ile 15 yaşındaki işçisi R.A.’nın cinayetin ardındaki yazışmaları da ortaya çıktı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve Salim Güran’ın işçisi olan 15 yaşındaki R.A.’nın savcılık ifadesine ulaştı. Salim Güran’ın “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta” şeklinde mesaj atarak işçisini yönlendirdiği, R.A.’nın ise “Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş” diye yanıt verdiği kayıtlar dosyaya girdi.

Buna göre, ikili arasında şu mesajlaşma yaşandı:

Salim Güran: O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş.

R.A.: Eee

Salim Güran: Biri yerde

R.A: Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş.

‘HATIRLAMIYORUM’ DEDİ

Söz konusu mesajlaşma sorgu sırasında R.A.’ya soruldu. R.A. “Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum” iddiasında bulundu.

Ayrıca R.A. sorgu sırasında birçok soruya çelişkili yanıtlar verdi. İfadesinde özellikle muhtar Salim Güran’ın üstünü değiştirmek dışında saat 14:00’dan sonra yanından hiç ayrılmadığını ve tarlada olduklarını iddia eden R.A., Salim Güran’ın 14.00-15.00 saatleri arasında yanlarına geldiğini, “Ben eve gidip üstümü değiştirip geleceğim” dedikten sonra gittiğini, 5-10 dakika sonra muhtarın tekrar sondajın başına geldiğini öne sürdü.

Soruşturma savcısı, Salim Güran’ın ifadesinde tarladan başka yerlere gittiğine yönelik ifadeleri hatırlatarak “Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir” diye sordu. Ancak R.A., “Bu çelişkiye ilişkin söyleyecek bir şeyim yoktur” dedi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmada adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişiden anne Yüksel Güran (44) ve ağabeyi Enes Güran’ın (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül’de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül’de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Narin Güran cinayetinde serbest bırakılan baba Arif Güran’dan ilk açıklama

Kaynak: HABER MERKEZİ