BYD Manisa ve İstanbul fabrikaları için iş ilanı açtı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 2:09 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 2:09 pm

Önde gelen otomobil firmalarından BYD, Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlanıyor. BYD, LinkedIn üzerinden hem Manisa fabrikası hem de İstanbul operasyonları için iş ilanı açtı.

Temmuz ayında BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, Türkiye’de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı. Bu kapsamda BYD’nin Manisa’da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

HEM MANİSA HEM İSTANBUL İÇİN İŞ İLANI

CNBC-e’nin haberine göre; BYD Avrupa’nın resmi LinkedIn hesabına göre Çinli şirket, Türkiye’de İstanbul ve Manisa için iş ilanlarına çıktı.

Markanın iş ilanlarında, Manisa için “işe alım uzmanı, İK yöneticisi, kıdemli danışman, iş sağlığı ve güvenliği mühendisi ile bordro uzmanı” alanlarında pozisyonları başvuruya açtığı görülüyor.

Markanın ayrıca İstanbul için “yedek parça stok kontrol ve bayi destek uzmanı, mali kontrol ve raporlama uzmanı, satış sonrası değer zinciri sorumlusu, satış muhasebe uzmanı ve kıdemli İK uzmanı/İK yöneticisi (Çince konuşan)” gibi pozisyonlar için ilan verdiği görülüyor.

BYD ve Huawei’den bir ilk! Gelişmiş otonom sürüş için anlaştılar

Kaynak: HABER MERKEZİ