Özgür Özel: Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir!

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 1:27 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 2:26 pm
DSÖ M çiçeğine karşı ilk aşıya onay verdi! https://tele1.com.tr/dso-m-cicegine-karsi-ilk-asiya-onay-verdi-1139135/

Haber: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail askerlerinin Batı Şeria’da katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için “Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir” dedi.

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için tepkiler yağmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Eygi için İsrail’e tepki gösterdi.  Özel “Eygi için, Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir” dedi.

İsrail’in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi Türkiye’ye getirildi!

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Sol, sosyalist görüştedir. Bütün sosyal demokratlar gibi yürekten Filistin davasının arkasındadır. 1970’lerde Bülent Ecevit’in oluşturduğu çizgi nasıl CHP Genel Başkanı olarak benim çizgimi, Mahmud Abbas’la kurduğum ilişkiyi belirliyorsa Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ortaya koyduğu tutum da Türkiye’deki ve tüm dünyadaki solcu, sosyalist öğrencileri etkilemektedir.

Geçtiğimiz dönemde Deniz Gezmiş’in Filistin kamplarında kaldığında en yakın arkadaşının ölüm döşeğinde Deniz Gezmiş için Türkçeye çevirttirdiği kitabı bize yolladığını ifade etmiştim.

Filistin davası Türkiye’de bütün Türkiye’nin davasıdır ama bilhassa solun davasıdır. Evladımız hayatını ödeyerek göstermiştir. CHP olarak üzerimizi düşeni yapmaya devam ediyoruz.

Amasız fakatsız İsrail’in devlet terörünü kınamaktır hepimize düşen. Hamas’ın saldırılarına misilleme diye başlayıp bunu kendince fırsata çevirip meşru müdafaa hakkımı kullanıyorum diyen ve soykırıma girişen İsrail devleti bunun tarih önünde hesabını çok zor verecektir.

Yahudiler büyük zulüm gördüler, soykırıma uğradılar, bu dünyada onların uğradığı soykırım karşısında onların yanında yer alıyor. Şimdi İsrail devletini yönetenlerin yaptıklarını bütün Yahudilerin sırtına yüklemiyor ama bir kez daha söylüyoruz Netanyahu’nun yaptıkları kimseye zerre faydası olmayan bir iştir. Dünya barışını tehdit etmekte.

“AYŞENUR BU ÇAĞIN DENİZ GEZMİŞ’İDİR”

“Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir. Sosyal demokrattır, sosyalist çizgidedir. Benim Mahmud Abbas’la çizdiğim çizgiyi belirliyorsa tüm dünyadaki sosyalist öğrencilerin çizgisini de belirlemektedir.

Deniz Gezmiş için Türkçe’ye çeviren ve bize teslim edilen kitabı vardı. Filistin bilhassa solun davasıdır. 1970’lerde nasıl arkasında durduysak, şimdi sanki sağ tutumun davası gibi yapılmaya çalışılsa da solun davasıdır.

Batı Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptıklarını yüksek sesle söylerken, İsrail’in yaptıklarına yumuşaklıkla cevap veriyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ