Yeni fatura modeli vatandaşı vurdu! Doğal gaz ve elektriğe yüzde 50 zam iddiası

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 6:25 am - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 6:37 am

Enerji ve Altyapı Bakanı Alpaslan Bayraktar’ın elektrik faturalarıyla ilgili ‘gelire dayalı model’ açıklaması doğal gaz ve elektriğe yeni bir zam endişesi yarattı. CHP’li Vehbi Bakıroğlu, “Destek kalkınca faturalar yüzde 50 artacak” dedi.

YAZ aylarında yüzde 38’e varan oranlarda zam yapılan doğal gaz ve elektrikte kış aylarına girmeden yeni bir zam gelebileceği belirtiliyor. Enerji ve Altyapı Bakanı Alpaslan Bayraktar’ın elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir modele geçileceğini belirterek, “Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyeti yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz” demesi kafaları karıştırdı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi olduğunu kaydetti.

Doğal gaz ve elektrik faturalarında ‘gelir’ düzenlemesi

“OLAN YİNE YURTTAŞA”

Bakırlıoğlu “Kış gelmeden elektrik ve doğal gaz faturalarındaki devlet desteği kaldırılıp; en az yüzde 50 zam gelecek. Bu kış yurttaş için zor geçecek” dedi. Bakan Bayraktar’ın açıklamasında muğlak noktalar olduğunu söyleyen Bakırlıoğlu, “Bu kişiler neye göre belirlenecek? Sadece Bakanlıktan fatura desteği alan yurttaşlar ve emeklilere mi destek devam edecek? Eğer durum böyleyse, asgari ücretli ve sabit gelirli yurttaşlarımızın elektrik ve doğal gaz faturaları yüzde 50 artacak. Dağıtım şirketlerinin vergi borçlarının sıfırlanırken olan yine yurttaşa olacak. Faturalar ve borçlar kabaracak” diye konuştu.

 

Kaynak: Sözcü