CHP’li Başarır ‘Bir yıl önce gündeme getirmiştik’ dedi, Bakan Uraloğlu’na ‘kimlik sızıntısı’nı sordu

Yayın tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 2:41 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2024 Perşembe 2:43 pm

Haber: tele1.com.tr

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemi döneminde yapılan sızıntı için ‘Maalesef önlenemedi’ dedi. CHP’li Ali Mahir Başarır, konuyu geçen yıl gündeme getirdiklerini belirterek, “Milli güvenliğimizi tehdit eden bu bilgiler kimlerin eline geçti?” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulaması üzerine duruma tepki gösterdi.

X hesabından 6 Temmuz 2023 tarihli video paylaşan Başarır, konuyu bir yıl önce TBMM’de gündeme getirdikleri belirtti.

‘BUNUN HESABINI VERMELİSİNİZ’

Başarır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yıl önce, milyonlarca yurttaşımızın kişisel bilgilerinin çalındığını TBMM’de ilk defa gündeme getirmiştik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon yurttaşımızın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı. Sayın Bakan, milli güvenliğimizi tehdit eden bu bilgiler, iktidarınızın iş bilmezliklerinden dolayı kimlerin eline geçti? Bunun hesabını vermelisiniz.”

URALOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uraloğlu, 108 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığına ilişkin ‘veri yok’ açıklaması yaptı. Uraloğlu, pandemide yaşanan 85 milyon kişinin bilgilerinin sızdırılmasını ise doğruladı.

Bakan Uraloğlu’dan yıllar sonra gelen ‘kimlik sızıntısı’ itirafı: Maalesef önlenemedi

“PANDEMİ DÖNEMİNDE MAALESEF ÖNLENEMEDİ”

Uraloğlu’na, 108 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin hackerler tarafından ele geçirilip geçirilmediği sorusu soruldu. Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir sızıntının yaşandığını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:

“Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.”

Kaynak: HABER MERKEZİ