Eğitimin amacını ‘Allah korkusu’ olarak nitelendiren Hulusi Akar: Allah’tan korkmayanlara söyleyeceğimiz yok

Yayın tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 8:10 am - Güncelleme: 12 Eylül 2024 Perşembe 8:10 am

Haber: tele1.com.tr

Eğitim ile ilgili sözleriyle tepki çeken Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara söyleyecek sözümüz yoktur” dedi.

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eğitim hakkında yaptığı konuşma tepki topladı. Akar, konuşmasında, “Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak. Eğer biz 4-12 yaş arasındaki insanlara, çocuklarımıza Allah korkusunu verirsek, Allah’tan korkmayı, kuldan utanmayı verirsek, vatan sevgisini verirsek, millet sevgilisini verirsek, bayrak sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın. Eğer bu verilmezse şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: AKAR’I KAZI KAZAN GİBİ KAZIDIK AŞTINDAN SİYASAL İSLAMCI ÇIKTI”

Akar’ın sözlerine tepki gösteren isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel Akar’a şu sözlerle tepki gösterdi:

“Hulusi Akar’a da bakınca… Kazı kazan var ya, kazı kazan. Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı, başka bir şey çıkmadı. Hulusi Akar taaa ilk göreve geldiği, ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimi ile ‘Su akar, Hulusi Akar’. Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Onun için söyleyecek bir başka sözüm yok benim. Ben ona diyeceklerimi yüzüne Meclis Genel Kurulu’nda söyledim zaten.”

Özgür Özel’in ifadelerinin ardından Hulusi Akar’ın yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Akar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Allah’tan korkmayanlara, Kuldan utanmayanlara, SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ YOKTUR !”

Özgür Özel: Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık, altından bir siyasal İslamcı çıktı

 

Kaynak: TELE1