Bill Gates’ten 25 yıl içinde yaşanabilecek iki felaket senaryosuyla ilgili uyarı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 1:35 am - Güncelleme: 12 Eylül 2024 Perşembe 1:35 am

Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates, dünyada yaşanmasını muhtemel bulduğu iki felaket senaryosunu paylaştı. Gates, “Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk ‘büyük bir savaşı’ tetikleyebilir. Eğer ki büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak” dedi.

Microsoft’un kurucusu, ABD’li milyarder Bill Gates, CNBC Make It’e yaptığı açıklamada dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Gates, röportajında en çok korktuğu iki olası felaketi dile getirdi.

“Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk ‘büyük bir savaşı’ tetikleyebilir” diyen Gates, “Eğer büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak” dedi.

ABD’ye eleştirilerde de bulunan Gates, “Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı” ifadelerini kullandı.

Gates, 2022 yılında “Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz” adlı bir kitap yazmış ve hükümetleri 2020’de yeterince hazırlıklı olmadıkları konusunda uyarmıştı.

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Eski CEO, Bill Gates’i geçti

Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates, dünyada yaşanmasını muhtemel bulduğu iki felaket senaryosunu paylaştı. Gates, "Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir. Eğer ki büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak" dedi.

Kaynak: NTV