Topa iyi vurur dediler herhalde! Madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel TFF’de işe başladı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 3:33 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 3:52 pm

Soma‘da hayatını kaybeden madencinin yakınını tekmelemesiyle tanınan dönemin başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel, Türkiye Futbol Federasyonu’nda işe başladı.

Manisa’da yaşanan Soma faciasında 301 madencinin hayatını kaybettiği kentte madenci ailesini tekmeleyerek gündeme gelen Yusuf Yerkel’in yeni görevi belli oldu.

Odatv’de yer alan habere göre, 2022’de Frankfurt Ticaret Ataşesi olarak atanan Yusuf Yerkel, görevinden istifa ederek Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) koordinatör olarak işe başladığı öğrenildi. 1 Eylül’de TFF’deki mesaisine başlayan Yusuf Yerkel’in federasyonda çalıştığı sır gibi saklandığı ve dolgun bir maaş aldığı iddia edildi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Külliye ile arasını iyi tutmak için bu hamleyi yaptığı düşünülürken Yusuf Yerkel’in Külliye’den izin almadan bu göreve başladığı belirtiliyor.

YUSUF YERKEL KİMDİR?

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nin ardından kapatılan Fatih Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi okuyan Yusuf Yerkel, yüksek lisansını İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde müşavirliğini yapan Yusuf Yerkel, Soma’daki maden faciasında madenci yakınını tekmelemesi ve sonrasında yedi gün iş göremez raporu almasıyla Türkiye gündemine oturmuştu.

Olaydan dört yıl sonra “Bu hatalardan kendime düşen payı aldığımı ifade etmek isterim. Böyle bir olayda yer almamdan dolayı tekrar derin üzüntülerimi ifade ediyor, kamuoyundan özür diliyorum” sözleriyle kamuoyundan özür dileyen Yusuf Yerkel, son olarak Ocak 2022’de Frankfurt Başkonsolosluğuna Ticaret Ataşesi olarak atandı.

Soma’da madenciyi tekmeleyen Yerkel’e resmi makam!

Özgür Özel Soma’da: Günü gelince hesap soracağız

Kaynak: Odatv