Ormanlardaki kaçak binalar karar alınmadan yıkılacak!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 10:03 am - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 10:03 am

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ormanlarda kaçak olarak yapılan tesis ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullerine hiçbir karara gerek olmaksızın el konulacak, yıkılmak ve sökülmek suretiyle ortadan kaldırılacak.

Orman Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayımlanan ve orman kanununun 17. maddesinin 2. fıkrasının uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğine göre, bu tesislerin yıkım işlemlerine ait yapılan tüm masraflar şüpheliden tahsil edilecek.

Orman arazisini katledip kaçak bina diktiren AKP’li başkan: ‘Ufak bir dikkatsizlik’

KARAR ALINMADAN YIKILACAK

Açma, işgal ve faydalanma ile dikim ve ekim yapılmak suretiyle işlenen suçlarda, suça konu fiilin başlangıcından itibaren Cumhuriyet savcısına bilgi vermek suretiyle olaya müdahale edilecek.

İzinsiz her türlü dikim ve ekim yapılan yerler ile yapı ve tesise inşa aşamasında olanlar da dahil olmak üzere, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal yıkılması veya ortadan kaldırılması esas olacak.

Ancak söz konusu yapı ve tesisler, ihtiyaç görüldüğü takdirde orman kanunu kapsamında ormancılık hizmetlerinde kullanılabilecek.

Kaynak: TELE1