Nejat İşler: Kabile devleti olmaya karar verdik

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:48 am - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:48 am

Oyuncu Nejat İşler, 8 yaşındaki  Narin Güran’ın ölümüyle ilgili, “Koruyamıyoruz çocuklarımızı. Bizim de suçumuz var. Biz millet olmayı bıraktık kabile devleti olmaya karar verdik galiba” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın vicdanları paramparça eden cinayeti Türkiye’nin gündemine oturdu.

Oyuncu Nejat İşler de Narin hakkında sorulan bir soruya isyan ederek yanıt verdi. MagazinBurada’ya konuşan İşler, “Bugün evden bu yüzden çıktım, sıkıldım artık. Koruyamıyoruz çocuklarımızı. Bizim de suçumuz var. Büyük büyük laflar edilebilir. Biz millet olmayı bıraktık kabile devleti olmaya karar verdik galiba. Öyle olunca da kabile kuralları geçerli oluyor” ifadelerini kullandı.

İşler şöyle devam etti:

“Ondan önce de var bir milyon t<ne hikaye. Bundan sonra da olacak böyle giderse. Millet olmayı hatırlayacağız. Başka bir şey değil. Kabileler, tarikatlar, cemaatler falan filan değil. Millet olmayı hatırlayacağız. Zaten Mustafa Kemal Atatürk söylemiş yani. Çok basit aslında. Atatürk formülü koymuş. Neye direniyoruz anlamadım gitti. Lafın bittiği yerdeyiz. Koruyamadık abi. Bundan öncekileri de koruyamadık, onu da koruyamadık. Bu bizim suçumuz gerçekten bizim suçumuz”

Köy imamı da gözaltına alındı! Narin soruşturması şüphelileri adliyeye sevk ediliyor

Narin’i dere yatağına gömen Nevzat Bahtiyar’dan yeni ifade! Katil iddiasıyla isim verdi

Kaynak: HABER MERKEZİ