Narin cinayetindeki itirafçı adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 3:32 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 4:11 pm

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin’i dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine 8 Eylül sabahı ulaşıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Narin’in cenazesi dün bulunduğu köyde toprağa verildi. Vicdanları paramparça eden cinayette gözaltına alınan 24 şüpheliden biri olan Nevzat Bahtiyar, Narin’i dere yatağına bir çuval içerisinde gömdüğünü itiraf etti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Narin’in cesedini saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve ardından çuvala koyarak dere kenarında sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar adliyeye sevk edildi.

Narin’i dereye gömen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi konuştu: Ağabeyim tehdit edildi

VAHŞETİ BÖYLE İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar Narin’i gömdüğünü itiraf ederek, “Narin’in amcası olan muhtar Salim Güran, cesedi araç içerisinde getirdi. Battaniyeye sarılıydı. Birlikte çuvala koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı kendi aracıma alıp daha sonra dere yatağına götürerek gömdüm.” dedi. İtirafçı Bahtiyar, ayrıca Narin’in amcasının cesedi yok etmesi karşılığında kendisine 200 bin lira vereceğini de söyledi.

“NAMAZ KILIP NARİN’İ ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDIM”

Bahtiyar, Narin’i dereye taşların içine gömdükten sonra eve gidip namaz kıldığını ve köylülerle birlikte arama çalışmalarına katıldığını şu sözlerle anlattı:

“Köyde insan hareketliliği vardı. Kendi annem ve eşim de Narin Güran’ı arıyorlarmış. Bana söylediler. Ben anlattığım olayla ilgili onlara hiç bir şey söylemedim. Evin içine girdiğimde namaz kıldım ve sonra yemek yemeden Narin Güran’ı arama faaliyetlerine katıldım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ