İsrailli askerler tarafından öldürülmüştü! ABD’den ‘Ayşenur Ezgi Eygi’ açıklaması

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 10:02 am - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 10:02 am

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’i, Batı Şeria’da Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak araştırma sonuçlarını ve bulguları kamuoyuna açıklamaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında, ABD vatandaşı Türk aktivist Eygi’nin Batı Şeria’da, İsrail askerinin kurşunuyla başından vurularak öldürülmesini değerlendirdi.

Patel, “Anladığımız kadarıyla İsrail’deki ortaklarımız bu olup biten şeyin koşullarını araştırıyor. Biz de bulgularını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bir Amerikan vatandaşının ölümünü ‘yürek parçalayıcı’, ‘endişe verici’ ve ‘trajik’ olarak nitelendiren Patel, Batı Şeria’da yaşanan bu olayın tamamen ‘belirlenip karara bağlanması’ gerektiğini belirterek, “Bu sürecin işlemesine izin vereceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı muhabirinin, ailenin soruşturma talebinin ABD tarafından desteklenip desteklenmediği sorusuna Patel, “İsrail’in bulgularını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Bu bulguların şeffaf kapsamlı ve mümkün olan en kısa sürede paylaşılmasını bekliyoruz” sözleriyle cevap verdi.

İsrail’de öldürürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Ürdün üzerinden Türkiye’ye getirilecek

Kaynak: TELE1