Narin cinayetinde silinen WhatsApp mesajlarından, cesedin yer değiştirmesine organize işler!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi 7:25 am - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 1:04 pm

Haber: tele1.com.tr

Arama çalışmalarının 19. gününde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’a yapılan otopside çürümeden kaynaklı ölüm zamanının belirlenemedi. Narin’in tutuklanan amcası S.G.’nin ardından gözaltına alınan annesi ve kardeşlerinin de Whatsapp konuşmalarını sildiği öğrenildi. Aynı zamanda Narin’in cansız bedeninin başka bir yerden bulunduğu yere getirildiği tespit edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni 19 günün ardından pazar günü sabah saatlerinde bulundu.  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç cinayete ilişkin yaptığı açıklamada 24 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Narin’in cenazesi dün öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na getirildi. 13 uzmanın yer aldığı ekip, yaklaşık 10 saat süren otopsi incelemesini gece saatlerinde tamamladı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, ‘Elif Ba’sı bulundu. Ceset deforme halde” dedi. Narin’in vücudundaki çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadı. Narin’in vücudunun suda kaldığı, yer değiştirdiği ve güneşe maruz kaldığı için deforme olduğu öğrenildi. Küçük kızın sol bacağının diz kapağının altından ayrıldığı öğrenilirken otopsiye giren uzmanların bunun nedeninin ise cesedin üzerine koyulan taşlar olabileceği olarak değerlendirdikleri belirtildi.

Aynı zamanda Narin’in boğazda da lezyon tespit edildi. Lezyonun nedeni boğma ya da çürüme olabileceği belirtildi.

CESET YER DEĞİŞTİRDİ

Elde edilen bilgilere göre, Narin Güran yetişkin biri tarafından öldürüldü ve cansız bedeni öldürüldüğü yerden bulunduğu yere taşındı. Cesedin ne zaman köyün yakınlarındaki dere yatağına bırakıldığı ise tespit edilemedi.

WHATSAPP DETAYI

Narin’in anne ve kardeşinin Whatsapp geçmişlerini bir uygulama ile sildikleri iddia edildi. Türkiye Meta ile görüşme yapıldığı, Meta’dan bilgilerin teyit edilmesinin istendiği de iddialar arasubdaç
Aynı zamanda, HTS bilgilerinin olduğu, baz istasyonunda olay günü ve sonrasında yapılan bütün görüşmelerin kayıt altında olduğu öğrenildi.

Anne amca abiler ve diğer köylüler arasında bütün görüşmelerin saat saat incelendiği bildirildi.

Narin’in tutuklanan amcası Salim Güran’ın da Whatsapp konuşmalarını sildiği ortaya çıkmıştı.

SAVCILIK TUTANAĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Narin’in otopsisine ilişkin savcılık tutanağı ortaya çıktı. Tutanakta şu ifadeler yer aldı:

“TUTANAKTIR
Cumhuriyet Başsavcılığımızca ölen Narin GÜRAN hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 08/09/2024 günü ölenin otopsi işlemleri yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevki talimatı verildiği, cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanligina 10:50’de getirildiği, 10:50’den itibaren Adli Tip Grup Başkanı Eren AKGÜNDOZ, Morg Ihtisas Dairesi Başkanı Servet KUZU, Adli Tip Sube Müdürü Sedat GOLDOGAN, Adli Tip Uzmani Emine SEVINDIR. Adli Tip Uzmanı Halit EROZ, Adli Tip Uzmam Ramazan BUGDAYCI, Adli Tip Uzman Kerim AYTAR, Patoloji Uzmanı Zübeyir TURAN ve aynea Gazi Yapargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ve dosya için görevlendirilen Esra ERCIN, 3 adet otopsi teknikeri ve Cumhuriyet Savcılanmiz Ahmet KUSAK. Batuhan KARTAL ve Berat SAGIR ile beraber otopsi işlemlerine başlanıldığı
Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu, radyoloji uzmanı ve adli tip uzmanları eşliğinde gerekli incelemelerin yapıldığı, sonrasında moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı, ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, toplamda 91 adet örnek alındıktan sonra cesedin tekrar skopi işlemine tabi tutulduğu, skopi işlemi ardından klasik otopsi yapılmak üzere ceset otopsi salonuna alındı.
Otopsi işlemleri yukarıda belirtilen Adli Tip uzmanları eşliğinde yapılan işlemlerin tümü kamera kaydı alınmak suretiyle usulüne uygun bir biçimde başlanıldığı, Adli Tip Uzmanlarınca cesedin açıldığı, sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemigi olduğu değerlendirilen, kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarının da alınarak beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği, iç organlarda gerekli incelemelerin yapılarak numunelerin alındı, cesedin tümü üzerinde hemen her dokudan örnek alındığı, alınan doku örnekleri, iç organların üzerinde patolojik çalışmalar yapılması gerektiği, saç doku üzerinde gerekli kimyasal incelemelerin yapılması amacıyla örneklerin alındığı, Adli Tip Uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tip Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tip Heyetince belirtilmiştir.
Yapılan işlemlere ilişkin düzenlenen iş bu tutanak düzenlenerek imza altına alınmıştır.”

Narin’in 10 saat süren otopsisi sona erdi! Ön rapor bekleniyor

Kaynak: TELE1